2013-09-10 20:37:03
Φωτογραφία για Αλήθειες για τη ΔΕΥΑΛ από το Σύλλογο Εργαζομένων
Το τελευταίο διάστημα ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, παρακολουθεί το στημένο παιχνίδι που παίζεται μεταξύ Δημάρχου-Προέδρου ΔΕΥΑΛ, για δήθεν «κακοτεχνίες, παραλήψεις» των πολυπληθών συνεργείων με το φοβερό αριθμό των 7 ατόμων στην ύδρευση και 5 ατόμων στην αποχέτευση.

Συνήθης τακτική και ίσως αποδοτική σε άλλες εποχές, του να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου προκειμένου να κάνουμε αυτό που θέλουμε επειδή δεν έχουμε τα κότσια να διαχειριστούμε αυτά που μας έταξε να κάνουμε.

Το θέατρο του παραλόγου θέλει τον κ. Δήμαρχο επιτίθεται με ανεπίτρεπτη ορολογία στους εργαζόμενους και να εξίσταται για τη «μακαριότητα και την αβελτηρία της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΛ, η οποία καταταλαιπωρεί τους διερχόμενους πολίτες, καταστήματα και κατοικίες δημιουργώντας, ανεπιτρεπτώς, και επικινδυνότητα, και σε άλλα σημεία της πόλης Μυτιλήνης…..». και έχει ταλαιπωρήσει η ΔΕΥΑΛ τον αγαπητό μας Δήμαρχο αφού λέει απευθυνόμενος στον κ. Πρόεδρο ότι: «Αρκετά μας έχει ταλαιπωρήσει η ΔΕΥΑΛ επί δυόμισι τώρα χρόνια και για τα γνωστά άλλα στρατηγικής σημασίας προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει, τα οποία είναι πασίγνωστα και δεν θέλω να αναφερθώ τώρα.»


Και η συνέχεια; Στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 και χωρίς εισήγηση μάλιστα, πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη θα συζητηθεί η πρόσληψη Διευθυντή ΔΕΥΑΛ.

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

Διαπιστώσατε οχτώ μήνες πριν τη λήξη της θητείας σας ότι το πρόβλημα της δυσλειτουργίας της ΔΕΥΑΛ είναι η μη ύπαρξη Διευθυντή;

Ο νέος Διευθυντής θα διαχειριστεί καλύτερα τα πολυπληθή συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας;

Χρειάζεστε νέο Διευθυντή να σας μεταφέρει τις προτάσεις των στελεχών της υπηρεσίας;

Μήπως μ’ αυτό τον τρόπο προσπαθείτε και εν όψει των εκλογών να κρύψετε τις δικές σας αδυναμίες διοίκησης;

Έχετε καταλάβει ότι η επιχείρηση έχει ιδρυθεί με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών;

Έχετε καταλάβει η Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ έκανε ότι ήταν ΔΥΝΑΤΟΝ με εισηγήσεις, παραστάσεις, επισημάνσεις, αντιπαραθέσεις, να προασπίσει με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και τα συμφέροντα της;

Έχετε καταλάβει την αναγκαιότητα για επάνδρωση των συνεργείων ύδρευσης-αποχέτευσης και ΜΕΛ με εργατοτεχνικό προσωπικό;

Έχετε καταλάβει ότι η πρόσληψη νέου Διευθυντή με ότι οικονομική επιβάρυνση θα επιφέρει στην επιχείρηση, δεν θα λύσει ΚΑΝΕΝΑ από τα στρατηγικής σημασίας θέματα που η Υπηρεσία, παρ’ όλη την υποστελέχωσή της έχει σταθεί ΑΝΩΤΕΡΗ όλων των καταστάσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει λόγω των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων και τη λήψη ή μη των πολιτικών αποφάσεων;

Μήπως τελικά τα δημοσιογραφικά σχόλια για μεθοδεύσεις-σκοπιμότητες του Προέδρου της επιχείρησης και του Δημάρχου κρύβουν δόσεις αλήθειας, γιατί οι εργαζόμενοι γνώριζαν την πραγματικότητα και αντιστέκονται στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για την εξαθλίωση της ΔΕΥΑΛ ώστε να παραδοθεί στους ΙΔΙΩΤΕΣ, με τραγικά αποτελέσματα για την εξυπηρέτηση των δημοτών που έντεχνα προβάλουν για να στρέψουν τους δημότες ενάντια στους εργαζόμενους και να ανεβάσουν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων σχετικά με παράδοση και υπηρεσίες ύδρευσης στην «ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ»;;

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

Οι εργαζόμενοι έχουν δείξει την αξία τους στον κόσμο της πόλης μας για τριάντα (30) και πλέον χρόνια και έχουν παλέψει με πολύ αντίξοες συνθήκες για να φτάσουν την επιχείρηση και το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών στο σημείο που την παραλάβατε.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, αντί να συνεργαστείτε με τους εργαζόμενους και τα στελέχη της υπηρεσίας προτιμήσατε το δρόμο του αφορισμού και της αντιπαράθεσης.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά και το συμφέρον τους και το συμφέρον της υπηρεσίας και πολύ περισσότερο το συμφέρον των πολιτών, όπως έχουν αποδείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα σταθούν απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να απαξιώσει τη δουλειά τους, το έργο τους και τις πρέπουσες παροχές προς τους πολίτες.

lesvosnews.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ