2013-09-11 18:30:05
Φωτογραφία για Πρώτος αγιασμός στο νέο σχολικό κτίριο του Λυκείου Δεμενίκων
Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα κατά τον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο νέο σχολικό κτίριο του Λυκείου Δεμενίκων το οποίο παραδόθηκε έγκαιρα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στον Αγιασμό παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο προϊστάμενος της Επιστημονικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Μπαρής, η προϊσταμένη της Επιστημονικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Σοφία Χριστοπούλου, ο διευθυντής, οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου.

Ο κ. Αλεξόπουλος αφού ευχήθηκε σε όλους μια καλή σχολική χρονιά, δημιουργική, γεμάτη γνώση και υγεία, αναφέρθηκε στο νέο σχολικό συγκρότημα που ολοκληρώθηκε έγκαιρα και πρόσφατα δόθηκε προς χρήση.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολείο σε επίπεδο υποδομής, πραγματικό “κόσμημα” για την Εκπαίδευση στη Δυτική Ελλάδα και από φέτος αυτό το άρτιο σχολικό κτίριο βρίσκεται στη διάθεση των μαθητών του προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής
. Σας καλώ όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων να διαφυλάξετε τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σχολείου στην κατάσταση που παραδίδεται» υπογράμμισε ο κ. Αλεξόπουλος.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας εξήρε το ήθος των μαθητών και την αγάπη που έδειξαν προς έναν από τους συμμαθητές τους που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και εκείνοι επέλεξαν να δωρίσουν σε αυτόν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη σχολική τους εκδρομή. Αυτή η ενέργεια αγκαλιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, είχε πανελλήνια απήχηση, και βρήκε πολυάριθμους μιμητές.

«Τέτοιου είδους ενέργειες δείχνουν τον χαρακτήρα που κτίζεται και διαμορφώνεται μέσα από την σωστή Παιδεία που λαμβάνουν τα παιδιά μας τόσο από το σπίτι όσο κυρίως μέσα από την μεταλαμπάδευση γνώσεων και αρχών στο σχολείο» κατέληξε ο κ. Αλεξόπουλος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ