2013-09-12 06:00:03
Φωτογραφία για Από τις Σέρρες πέρασε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Rally Raid - Viladoms, Verhoven, Knuiman οι νικητές
Ένας αγώνας γεμάτος δύναμη, 5 μέρες και 1.400 χιλιόμετρα, για 80 μοτοσυκλέτες, Quads και 10 αυτοκίνητα 4Χ4, ολοκληρώθηκε με ανταγωνισμό υψηλού επιπέδου. Κάθε αναβάτης έδωσε τη δική του μάχη, είτε για την γενική κατάταξη, είναι για την κατηγορία του, είτε απλά για να τερματίσει αυτόν τον ιδιαίτερο, απαιτητικό και μοναδικό αγώνα.

Οι 10 ειδικές διαδρομές περιλάμβαναν κάθε είδους τερέν, με χωματόδρομους, κατεστραμμένους στρατιωτικούς δρόμους, πέτρα, άμμο, μονοπάτια, δασικά μέρη, εκτός δρόμου περάσματα, ποτάμια, διαδρομές enduro, κορυφογραμμές στα 1.800 μέτρα και συνέθεσαν το απίστευτο σκηνικό αυτού του μοναδικού αγώνα.

Στη μάχη της νίκης, μια ομάδα κορυφαίων αναβατών του «Dakar» έκαναν την καλύτερη δυνατή προπόνηση για τον μεγάλο αγώνα που τους περιμένει. Ο ισπανός Jordi Viladoms, με μια enduro Gas Gas 450, ήταν ο μεγάλος νικητής του Serres Rally 2013 κερδίζοντας τις 3 αγωνιστικές ημέρες.


Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» Frans Verhoeven οδηγώντας τη βαριά Rally μοτοσυκλέτα του με την οποία θα λάβει μέρος στο Dakar, ένα Yamaha WR 450 Rally, ήταν 2ος γενικής, αφού έχασε πολύτιμο χρόνο τις πρώτες ημέρες.

Για την 3η θέση, έγινε μια φοβερή μάχη μεταξύ του ιταλού Andrea Cosentino – KTM 450 EXC και του Henk Knuiman από την Ολλανδία – KTM 450 EXC (νικητής 2 αγωνιστικών ημερών!) μέχρι και την τελευταία ειδική, με τον Ολλανδό να ανεβαίνει στο βάθρο για λίγα δευτερόλεπτα.

Ο πορτογάλος Pedro Bianchi Prata με το «χειροποίητο» Husqvarna TE449 Rally του, έχασε πολύ χρόνο από μικρά λάθη και έμεινε στην 5η θέση. Στην 6η γενικής ο «εντουράς» Nicolas Cardonas με Yamaha WR 450 από την Πορτογαλία!

Η τύχη έλειψε από 3 σπουδαίους ιταλούς αναβάτες: Ο περσινός νικητής Christian Pastori εγκατέλειψε μετά από ατύχημα στο μικρό δάχτυλο του ποδιού του, χάνοντας την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ατύχημα είχε και ο Sandro Calesini, που προηγούνταν στην κατάταξη των Rally Pro Series, ενώ ο Alessandro Fadda εγκατέλειψε με ένα κάταγμα στο χέρι την 2η ημέρα Για την μεγάλη κατηγορία C (450+) ο Marco Gandini από την Ιταλία – KTM 500 ήταν ο νικητής μπροστά από τον αυστριακό «γίγαντα» Johannes Lukas με KTM 950 Super Enduro. Στην 3η θέση και 1ος Έλληνας ήταν ο Σίμος Μιχαηλίδης από τη Δράμα, ένας δυνατός-βετεράνος οδηγός, πρωτεργάτης των αγώνων Rally Raid στην Ελλάδα, οδηγώντας ένα KTM 530 και την υποστήριξη από τις κόρες του.

Παρά τον τραυματισμό του, ο ολλανδός Edwin Straver με KTM EXC 250 F διασφάλισε την πρωτοκαθεδρία στη μικρή κατηγορία -250cc-, καθώς ένας ακόμη έλληνας αναβάτης κυριάρχησε στα Quad, ο Αγαμέμνων Πάτρας, με Yamaha Raptor 700. Ο πρωτοπόρος Τάκης Ιωνάς εγκατέλειψε.

Οι γυναίκες που είχαν πολυπληθή παρουσία στον αγώνα, μια Ελληνίδα ήταν στην κορυφή: Η Χαρά Χατζηδουκάκη οδηγώντας το Quad της, ένα Kawasaki KFX 700. Στην κλάση C2 (1K +625cc) ο Rees Robinson από την Αγγλία με KTM Rally 690 κέρδισε για 2η συνεχή χρονιά.

Οι Renti Sina και η Dolly Wittberger από την Αλβανία ήταν οι νικητές στα αυτοκίνηυτα, με ένα Toyota Land Cruiser, καθώς ο ταχύτατος τσέχος πολυνίκης του Dakar, Josef Machacek, με το Buggy του, ταλαιπωρήθηκε από τεχνικά προβλήματα.

Το επίπεδο της οργάνωσης ήταν πολύ υψηλό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, που έφυγαν ενθουσιασμένοι από τις Σέρρες.

Ήδη, ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για την επόμενη διοργάνωση στις 30 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου του 2014.

Πηγή: Newsbeast.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ