2013-09-16 21:08:04
Φωτογραφία για Σε συγκινησιακό κλίμα βραβεύτηκε ο Μίμης Πλέσσας
Σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στην Τάφρο η βράβευση του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Όλοι μίλησαν για τον κ. Πλέσσα με λόγια μεγάλα συγκινητικά βγαλμένα από την καρδιά για την μεγάλη του συνεισφορά στον πολιτισμό και στην Τέχνη. Μίλησαν για το ήθος του ως άνθρωπο πάνω απ” όλα και τον βράβευσαν αισθανόμενοι την μεγάλη τιμή ενός τέτοιου γεγονότος.

Στη συνέχεια ο μεγάλος συνθέτης καθήλωσε μαζί με τους συνεργάτες του το κοινό σε μια μοναδική συναυλία, με τραγούδια αγαπημένα που μάγεψαν την ψυχή.

Βέβαια μια ξεχωριστή νότα έδωσαν στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση οι εμφανίσεις των πολιτιστικών συλλόγων Πάτμου, Καρπάθου και Κρητηνίας όπως και κάποιοι καταξιωμένοι επαγγελματίες που ανέλαβαν να παρουσιάσουν τον τόπο μας, τα όμορφα Δωδεκάνησα με την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Όλοι οι σύλλογοι ήταν ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές του κάθε νησιού
. Η Πάτμος παρουσίασε το όμορφο νησί της με τον Πατμιακό οδηγό, αγιογραφίες που σηματοδοτούν την πνευματικότητα του τόπου και τοπικά εδέσματα. Η Κάρπαθος επίσης παραδοσιακά προσέφερε στον κόσμο φυστίκια όπως συνηθίζεται στο νησί δείχνοντας την άριστη φιλοξενία τους. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας παρουσίασε επιτυχώς την παράδοση της Ρόδου με χειροποίητες χυλοπίτες και μελεκούνι που έφτιαχναν εκείνη την στιγμή αλλά και άλλα τοπικά προϊόντα. Από την παραγωγή στην κατανάλωση. Ο κ. Τατάκης παρουσίασε τα κρασιά της Ρόδου ενώ αναδείχθηκε και τη τέχνη της αγγειοπλαστικής.

Η παρουσία των Πολιτιστικών Συλλόγων στην χθεσινή εκδήλωση επιβεβαίωσε την σημαντική και ουσιαστική συνεισφορά τους στην ανάδειξη του πολιτισμού μας και αυτό έγινε την ημέρα που βραβεύτηκε στην Ρόδο, τόπο που υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες που προήγαγε τον πολιτισμό.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν oι Βουλευτές Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, ο Δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος πολιτισμού Σάββας Διακοσταματίου και ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης.

rodosreport.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ