2013-09-18 00:44:25
Φωτογραφία για Μεξικό: Τουλάχιστον 55 νεκροί από τις πλημμύρες
Χάος επικράτησε στο διάσημο θέρετρο Ακαπούλκο στο Μεξικό σήμερα έπειτα από τις... σφοδρές καταιγίδες, τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 55 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, από το Σαββατοκύριακο, οι βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 55 ανθρώπους στις πολιτείες Βερακρούς, Γκερέρο, Πουέμπλα, Ιδάλγο, Μιτσοακάν και Οαχάκα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Τουλάχιστον 34 θάνατοι αναφέρθηκαν στην πολιτεία Γκερέρο, όπου βρίσκεται το Ακαπούλκο. Ο δήμαρχος της πόλης Μάριο Μορένο δήλωσε ότι οι υποδομές της έχουν καταρρεύσει.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε μέσω Twitter ότι έδωσε εντολή να υπάρξει απογραφή «πόρτα-πόρτα» στο Γκερέρο και διέταξε επίσης το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών να δημιουργήσει μια αερογέφυρα ανάμεσα στην πρωτεύουσα και το Ακαπούλκο για να μεταφέρεται βοήθεια.

Μόνο στην πολιτεία Γκερέρο οι ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπολογίζονται σε 5 δισ. πέσος (289 εκατ. ευρώ) μέχρι στιγμής.

Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις μεταφορές ενώ κλειστό είναι και το διεθνές αεροδρόμιο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ