2013-09-19 16:13:59
Φωτογραφία για Φιγκερόα: «Τα πάντα για τον Παναθηναϊκό»
Χαρούμενος που κατάφερε να επιστρέψει τελικά στον Παναθηναϊκό κι έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για το «τριφύλλι» εμφανίστηκε κατά την επίσημη παρουσίασή του ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος τόνισε πως… ανατριχιάζει με την αγάπη του κόσμου.

Ο Αργεντινός στράικερ παρουσιάστηκε επίσημα από τον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της Πέμπτης (19/09), δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος με την επιστροφή του στο «τριφύλλι». Τον Λουτσιάνο Φιγκερόα παρουσίασε ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος μάλιστα στην αρχή της παρουσίασης μπερδεύτηκε και προλόγισε τον… Λούτσο Γκονζάλες, με τον έμπειρο στράικερ να χαμογελά και στη συνέχεια στις δηλώσεις του να δίνει υπόσχεση για το καλύτερο δυνατό με την πράσινη φανέλα.

«Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τον Λούτσο Γκονζάλες», είπε ο Νίκος Νταμπίζας με αποτέλεσμα να κάνει αρκετά… εύθυμη την ατμόσφαιρα στην αίθουσα της παρουσίασης του Λουτσιάνο Φιγκερόα, με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού να αναφέρει στη συνέχεια: «Κάποιο απωθημένο Γκονζάλες ποδοσφαιριστή είχα γι’ αυτό το είπα!»


Στη συνέχεια, ο Νταμπίζας ανέφερε: «Είναι η τελευταία μας μεταγραφή. Δεν ήμουν στην ομάδα πέρυσι. Έχω αγωνιστική άποψη αλλά στο κομμάτι των μεταγραφών μετράει και το εξωαγωνιστικό, θετική αύρα, προσωπικότητα και όλα αυτά τα πρεσβεύει ο Λουτσιάνο και αυτός είναι ο λόγος που είναι μαζί μας. Θεωρούμε ότι με τα χαρακτηριστικά που έχει θα προσφέρει. Μειονέκτημα ο χρόνος άφιξής του και το αναλαμβάνω εγώ. Η αναλογία των γκολ είναι ένα πολύ σημαντικό κριτήριο και σίγουρα ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της ομάδας. Θεωρώ ότι θα δώσει την καλύτερη δυνατή βοήθεια όπως έκανε και πέρυσι».

Ο λόγος στη συνέχεια πέρασε στον Φιγκερόα που τόνισε:

«Καλησπέρα σας. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σ’ αυτόν τον τόσο μεγάλο σύλλογο. Εδώ που ήμουν και πέρσι. Είμαι χαρούμενος γιατί φτάσαμε σε μία συμφωνία και έγινε εφικτή η επιστροφή μου. Θυμάμαι πολύ την περσινή χρονιά, πέρασα πολύ όμορφα και πρέπει να ευχαριστήσω τον σύλλογο που παρά το γεγονός πως ήρθα στην ομάδα τραυματίας μου άνοιξε τις πόρτες και μου επέτρεψε να παίξω. Θα κάνω το καλύτερο κι εντός κι εκτός γηπέδων, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

-Πέρσι έμεινες μόλις 4 μήνες στην ομάδα, παρόλα αυτά το τρίμηνο του καλοκαιριού το όνομά σου ήταν διαρκώς ένα από τα θέματα συζήτησης ανάμεσα στους φίλους του Παναθηναϊκού. Πως σε κάνει να αισθάνεσαι όλο αυτό;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κόσμο για τα καλά λόγια. Είναι ευχάριστο να ακούω καλά λόγια από τον κόσμο, τον οποίο αγάπησα πολύ και ξέρω ότι με αγαπάει το ίδιο. Την αισθάνομαι ακόμη αυτή την αγάπη κι όταν βγαίνω στο δρόμο. Θυμάμαι στις τελευταίες συμμετοχές μου πέρσι όταν οι φίλαθλοι έκαναν κι ένα τραγούδι με το όνομά μου. Κι αυτό είναι κάτι που με κάνει να ανατριχιάζω. Εχω έρθει με μεγάλη όρεξη για να βοηθήσω. Θέλω απλά λίγη πίστωση χρόνου. Εκανα προπονήσεις το καλοκαίρι, είχα προσωπικό γυμναστή, αλλά δεν είχε κάνει καθόλου πρόγραμμα με μπάλα. Ο στόχος μου είναι να είμαι σύντομα ετοιμοπόλεμος».

-Πέρσι έκανες καλά πράγματα, αλλά η ομάδα δεν βγήκε στην Ευρώπη. Με το υπάρχον υλικό μπορεί να πετύχει ο Παναθηναϊκός τους στόχους του;

«Αυτό ακριβώς που είπατε θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Εχουν γίνει μόλις 4 ματς, είναι μακρύς ο δρόμος ακόμη…. Υπήρξαν στραβοπατήματα, αλλά ο σκοπός μας είναι να βελτιωθούμε αγώνα με τον αγώνα. Ολοι μαζί, διοίκηση, κόσμος, προπονητές, παίκτες αυτό θα προσπαθήσουμε και θα επιδιώξουμε. Είναι πολύ σημαντικό, όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

-Πέτυχες τρία γκολ πέρσι με τον Παναθηναϊκό, τα δύο τελευταία ήταν εξαιρετικά με τον Ολυμπιακό και την Ξάνθη. Πόσο αισιόδοξος ότι θα πανηγυρίσεις πολύ γρήγορα κάποιο τέρμα με τη φανέλα του «τριφυλλιού»;

«Είμαι πολύ αισιόδοξος και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Το πιο σημαντικό όλη η ομάδα να παίζει καλά. Στόχος μου να βοηθάω και την επίθεση και να είμαι μέσα στο “κουτί” (σ.σ. μεγάλη περιοχή) και απέναντι στο αντίπαλο τέρμα».

-Ο Παναθηναϊκός ήρθε φέτος στη φυσική του έδρα, μία πραγματική έδρα. Πόσο θετικό είναι αυτό το γήπεδο για την ομάδα που θυμίζει και λίγο τα γήπεδα της πατρίδας σου;

«Οντως είναι πολύ θετικό. Είναι ένα γήπεδο όπου ο φίλαθλος θέλει και του αρέσει. Είναι πολύ πιο μικρό και ο αντίπαλος νιώθει την πίεση. Αυτό αρέσει στον κόσμο. Μακάρι να εκπληρωθούν οι στόχοι μας. Το αξίζει ο σύλλογος και οι φίλαθλοι που υποφέρουν πολύ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι ικανοποιημένοι. Ο κόσμος θα μας δώσει μεγάλη ενίσχυση σ’ αυτό το γήπεδο».

-Σε λιγότερο από δύο μήνες σ’ αυτό εδώ το γήπεδο θα γίνει το clasico με τον Ολυμπιακό. Πιστεύεις ότι ο Τύπος στην Αργεντινή θα ασχοληθεί περισσότερο με το Παναθηναϊκός Ολυμπιακού ή Φιγκερόα εναντίον Σαβιόλα;

«Δεν ξέρω τι θα πει ο Τύπος στην Αργεντινή. Μπορώ να σας πω ότι θα κάνουμε το παν να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Είναι ωραίο να κερδίζεις ντέρμπι στην έδρα σου και να μένει σπίτι σου αυτό ο θρίαμβος. Δεν ξέρω τι θα γράψουνε στην πατρίδα μου. Το πιο σημαντικό η επιτυχία και η νίκη σ’ αυτό το ντέρμπι».

-Η γνώμη σου για τον Μάρκους Μπεργκ, τον έτερο στράικερ;

«Δεν τον έχω δει να παίζει, μόνο από την προπόνηση έχω εικόνα. Είναι ένας πολύ καλός επιθετικός. Θα τα πάμε πολύ καλά όταν παίζουμε μαζί ενώ ακόμη κι όταν ο ένας παίζει και ο άλλος μένει εκτός, θα υπάρχει πίεση στον αντίπαλο καθώς θα ξέρει πως στον αντίπαλο πάγκο υπάρχει κι άλλος ένας σημαντικός επιθετικός που θα θέλει να μπει στο γήπεδο και να βοηθήσει».
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ