2013-09-24 22:45:04
Φωτογραφία για Ελάτε να βάλουμε ένα χεράκι για το Σπίτι των Αγγέλων
Ένα μεγάλο παζάρι πραγματοποιείται στις 26, 27, 28 Σεπτεμβρίου από το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων για τις δομές που στηρίζουν γυναίκα και παιδί Τα παζάρια που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων που υποστηρίζει τρεις σημαντικές δομές, τον Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού, το Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και την ανέγερση του παιδικού ξενώνα «Το Σπίτι των Αγγέλων», είναι για καλό σκοπό.

Όλα τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τους Ηρακλειώτες που στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες προωθούνται στις προαναφερόμενες δομές και προσπαθούν να καλύψουν ανάγκες ανθρώπων που οι ιστορίες τους δε βλέπουν ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας.

Ενδεικτικό είναι ότι στον «Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού» που λειτουργεί τα τελευταία 13 χρόνια δωμάτιο δεν έχει μείνει άδειο, ενώ σε περιόδους κρίσης έχει δημιουργηθεί μέχρι και λίστα! Αυτό έχει συμβεί 2 φορές αλλά είναι αρκετές και αποτυπώνουν μια θλιβερή εικόνα.


Το παζάρι που θα διεξαχθεί στις 26, 27, 28 Σεπτεμβρίου στη Λότζια, αφορά και κάτι ακόμα: την ανέγερση του "Σπιτιού των Αγγέλων":

Ένα σπίτι που θα βρουν στέγη και φροντίδα τα παιδιά που μένουν στα αζήτητα. Και τέτοια παιδιά που εγκαταλείπονται αμέσως μετά τη γέννησή τους και στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης, υπάρχουν και στο νησί, όπως και παντού, όπως τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων κ. Μαίρη Παχιαδάκη, μιλώντας στο MadeinCreta. Αυτά τα παιδιά, προς το παρόν, φιλοξενούνται στο «Μητέρα».

Όπως τονίζει η ίδια, αν υπήρχαν οι κατάλληλες δομές για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων (από 0-6 ετών) θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πιο εύκολα και οι θεσμοί της αναδοχής και της υιοθεσίας.

«Εμείς αυτό θέλουμε να πετύχουμε, να φτιάξουμε το Σπίτι των Αγγέλων και όσα παιδιά δεν έχουν πού να φιλοξενηθούν από την Κρήτη ή και την υπόλοιπη Ελλάδα, να βρoυν στέγη σε εμάς. Θα υπάρξει συνεννόηση και με τις αρμόδιες αρχές για αυτό το ζητούμενο και φυσικά μια τέτοια δομή στο Ηράκλειο θα μπορούσε να προωθήσει και το θεσμό της αναδοχής και της υιοθεσίας.

Η κ. Μαίρη Παχιαδάκη

Το πρόβλημα με τα παιδιά που εγκαταλείπονται είναι μεγάλο. Δεν έχουμε αριθμούς αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν είναι απροστάτευτα θέλουν στέγη, φροντίδα και γονείς».

Η υπόθεση της ανέγερσης του κτιρίου έχει γίνει πλέον «προσωπική» υπόθεση.

Τα λεφτά που είχαν συγκεντρωθεί (150.000 ευρώ) χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά οικοπέδου στις Αρχάνες αλλά και για τις άδειες. Ο προϋπολογισμός του έργου (500.000 ευρώ) δεν κατάφερε να μπει στο ΕΣΠΑ.

Το επόμενο βήμα είναι να τεθεί ο θεμέλιος λίθος. Και αυτό θα γίνει, έστω και αν το σπίτι αυτό χτιστεί τούβλο – τούβλο. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η συνδρομή όλων. Ενόψει και του παζαριού η κ. Παχιαδάκη απευθύνει ανοικτό κάλεσμα για να «βάλουμε όλοι ένα χεράκι».

Όποιος έχει πράγματα που δε χρειάζεται, για το σπίτι, για τη γυναίκα και το παιδί μπορεί να τα παραδίδει στη διεύθυνση Δρακοντοπούλου 15.

Τα αντικείμενα αυτά θα πωληθούν στο παζάρι ενώ ορισμένα μπορούν να κρατηθούν για αργότερα - σίγουρα κάπου θα χρησιμεύσουν.

Όπως είπε η κ. Παχιαδάκη στο MadeinCreta ακόμα και ένα σπασμένο κολιέ είναι χρήσιμο. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τα μεταποιούν.

«Για μας οτιδήποτε είναι χρήσιμο. Σε χώρο που μας προσφέρθηκε προσωρινά, συγκεντρώνουμε αντικείμενα που δε σας χρειάζονται, που είναι ξεχασμένα στα ντουλάπια σας, που σας περισσεύουν ή σας είναι άχρηστα (διακοσμητικά, γυαλικά, βιβλία, μικροέπιπλα, μπιζού, κουζινικά, σχολικά, είδη bebe κλπ.). Μπορείτε να τα φέρετε στη Διεύθυνση: Δρακοντοπούλου 15. Είναι ο δεύτερος δρόμος δυτικά και πίσω από το Γ’ Λύκειο Ηρακλείου (Λεωφ. Δημοκρατίας, περιοχή Εργατικού Κέντρου). Θα είμαστε εκεί κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, ξεκινώντας στις 26/08 και για όλο το Σεπτέμβριο, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00»παζαρι Σπίτι των Αγγέλων κακοποιημένη γυναίκα Ηράκλειο Μαίρη Παχιαδάκη Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων

Όποιος θέλει να προσφέρει υλικά ή εργασία για την ανέγερση μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.

«Το σπίτι θα το κάνουμε έστω και τμηματικά, δωμάτιο – δωμάτιο. Θα το βάλουμε μπροστά και αυτό θα ξεκινήσει . Ευελπιστώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα προσφερθούν να βοηθήσουν όχι κατ’ ανάγκη με χρήματα αλλά με προσωπική εργασία ακόμα και υλικά» τόνισε."Αλλωστε υπάρχουν δείγματα γραφής ο κόσμος μας βοήθαει όπως μπορεί και αυτό το εκτιμούμε αφάνταστα ενώ μας δίνει και τη δύναμη να συνεχίσουμε".

Για πληροφ. Τηλ. 2810/242.121, 2810/242.190, 6974301011 αλλά και στη Γραμμή SOS801 11 16000

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ