2013-09-27 01:27:04
Φωτογραφία για Αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου από Γερμανούς ομολογιούχους
Αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου ετοιμάζουν τουλάχιστον 1.000 Γερμανοί μικρο-ομολογιούχοι, που «κουρεύτηκαν» κατά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Γερμανικής Ένωσης Προστασίας των κατόχων Αξιογράφων (DSW), Τόμας Χεχτφίσερ, βασικό τους επιχείρημα θα είναι ότι η Ελλάδα μετέβαλε μονομερώς τους όρους των ομολόγων της, χωρίς να δοθεί στους κατόχους η δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους ή να αμυνθούν.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι οι πιθανότητες να ευδοκιμήσει η προσφυγή δεν μπορούν να εκτιμηθούν, αλλά ο κ. Χεχτφίσερ θα επικαλεστεί το Δίκαιο της Ε.Ε περί προστασίας των καταναλωτών, που μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για υλικά αγαθά.

Ήδη έχουν κατατεθεί 10 αγωγές, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Οι ενάγοντες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν σε δικαστήρια του τόπου διαμονής τους. Κατόπιν οι προσφυγές θα συγκεντρωθούν και θα αποσταλούν μέσω του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Ελληνικό Κράτος.

Αναφερόμενος στις πιθανότητες θετικής έκβασης για τους ομολογιούχους, ο κ. Χεχτφίσερ δεν διακινδυνεύει κάποια πρόβλεψη, αλλά εκφράζει την ελπίδα τα γερμανικά δικαστήρια να αναγνωρίσουν την παραβίαση του Δικαίου. «Αν η Ελλάδα θα συμμορφωθεί στην απόφαση, θα είναι η πρώτη χώρα της Ε.Ε η οποία θα περιφρονεί μια τελεσίδικη απόφαση», τονίζει.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ