2013-09-28 21:35:03
Φωτογραφία για Γ. Μιχελάκης: «Όσα δεν έπραξε ο κ. Σγουρός το έπραξα εγώ»
Με ανακοίνωσή του, μέσω facebook, o Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, απάντησε στο Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε χθες το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, αναφορικά με την αργία υπαλλήλου του ΕΔΣΝΑ.

«Αυτό που δεν έπραξε ως όφειλε ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, το έπραξε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης. Δηλαδή, διερεύνησε άμεσα τις αλλεπάλληλες καταγγελίες-αναφορές, που είχαν φτάσει στο γραφείο του, για υπάλληλο του ΕΔΣΝΑ ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένες καταγγελίες εξακολουθούσαν να υποβάλλονται στο Υπουργείο Εσωτερικών έως πρόσφατα με υπόνοιες περί συγκάλυψης από τους θεσμικά εμπλεκόμενους φορείς.

Ο κ. Σγουρός, αγνοώντας προκλητικά την ανάγκη διερεύνησης μίας τόσο σοβαρής καταγγελίας, δεν έκανε τον κόπο να εξετάσει την βασιμότητα των αναφορών που έφταναν στο γραφείο του. Δεν ευαισθητοποιήθηκε καν να διερευνήσει την υπόθεση όταν το θέμα έφτασε στη Βουλή.


Αναγκάστηκε να το πράξει, μόνο όταν ο Υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε δημόσια σε ομιλία του στον Πειραιά, την Πέμπτη 26.09.2013, ότι θα στείλει την υπόθεση στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον Εισαγγελέα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε, στις 25.09.2013, με έγγραφό του προς την Εισαγγελία να πληροφορηθεί περί της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Η Εισαγγελία απάντησε, την επόμενη ημέρα, ότι σε βάρος του συγκεκριμένου υπαλλήλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για: (α) εγκληματική οργάνωση, παράβαση άρθρου 187 παρ. 1 ΠΚ, (β) εκβίαση κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, παράβαση α. 385 ΠΚ, σύμφωνα με το αρ ΒΒ826/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο παραπέμφθηκε αμετάκλητα να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και τελεί υπό περιοριστικούς όρους.

Κατόπιν τούτου με έγγραφό του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, μέσω του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, επισυνάπτοντας και το απαντητικό έγγραφο της Εισαγγελίας ζητά από τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να προβεί επιτέλους στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες.»
epoli.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ