2013-10-03 00:24:04
Φωτογραφία για Παρουσία ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στην τελική φάση της Άσκησης «Παρμενίων 2013» στο Νομό Έβρου
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παρακολουθήσει την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2013», που θα διεξαχθεί αύριο στο Πεδίο Βολών– Ασκήσεων «Ψηλού Στάλλου» στο Νομό Έβρου.

Τον κ. Αβραμόπουλο θα συνοδεύουν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς.

Η εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2013» διεξάγεται από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2013 σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών.

Σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, βάσει των υφιστάμενων σχεδίων, καθώς και η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού με φορείς του πολιτικού τομέα και πιο συγκεκριμένα: το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Διεύθυνση Παλλαϊκής Άμυνας-Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ