2013-10-04 17:40:10
Φωτογραφία για Πόσα χρώματα βλέπουν τα μάτια σας;
Στατιστικά, 1 στους 12 άνδρες και 1 στις 255 γυναίκες έχουν σε κάποιο βαθμό, πρόβλημααχρωματοψίας. Ήτοι, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν κάποιες αποχρώσεις χρωμάτων μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το συνολικό ορατό τους «φάσμα» να έχει περιορισμένες διαστάσεις.

H αχρωματοψία μπορεί να προκληθεί από γενετικούς παράγοντες (γονίδια) ή να είναιεπίκτητη, έπειτα από κάποια βλάβη που μπορεί να υποστεί ο εγκέφαλος, το μάτι ή τα οπτικά νεύρα. Μπορεί να είναι ολική ή μερική, ο ασθενής να τα βλέπει όλα «ασπρόμαυρα» ή απλώς να μη μπορεί να λάβει συγκεκριμένα χρώματα σαν οπτικά ερεθίσματα. Όπως και να’χει, είναι κάτι που όλοι μας μπορεί να έχουμε, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αλλά να μη το γνωρίζουμεαν είναι ήπια η ανωμαλία.

Γι’αυτό, βρήκαμε το παρακάτω test της x-rite που δημιουργήθηκε ακριβώς για όσους θέλουν να διαπιστώσουν πόσο «καλά» διακρίνουν τα χρώματα και αν έχουν κάποιο σοβαρό (ή μη) πρόβλημα αχρωματοψίας. Είναι απλό και στο τέλος του, μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμά σας, με ένα νούμερο στην κλίμακα 0-99. Όσα χρώματα «χάσετε», τόσο μεγαλύτερο το σκορ, με το 0 να είναι το τέλειο και το 99 φυσικά το χειρότερο.


Απλώς βάλτε στη σειρά τα χρώματα στις τέσσερις μπάρες, ώστε η μετάβαση από τη μία άκρη στην άλλη να γίνεται σταδιακά, με τις σωστές ενδιάμεσες αποχρώσεις. Και μετά πείτε μας το σκορ σας με ένα απλό σχόλιο, αν θέλετε! Το σκορ του υπογράφοντος ήταν 4, για παράδειγμα, ενώ μέχρι και το 15-20 δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, από το 30 και πάνω όμως, ίσως θα πρέπει να συμβουλευθείτε κάποιον ειδικό για να εξετάσετε την όρασή σας. Καλά αποτελέσματα!
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ