2013-10-04 18:51:03
Φωτογραφία για Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά. Οχι άλλα μοντέλα υγείας από εκείνους που έφτιαξαν τα παλιά και θέλουν να φτιάξουν και τα νέα. Η ανοχή μας πρέπει να σταματήσει!
Προς

τον Υπουργό Υγείας & Κ.Α.

Κε Υπουργέ, συμμετείχατε σε συνάντηση που έγινε στην Καλαμάτα από «κλειστό club ειδικών» , όπου έγινε διάλογος και εισηγήσεις για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ. Κάτι αντίστοιχο με εκείνο που είχε γίνει και το 2010 στους Δελφούς (που είχε σχεδιάσει την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ) και το 2011 στο Λεβίδι (που οργάνωσε τον ΕΟΠΥΥ).

Φαίνεται δε ότι είναι τα ίδια πρόσωπα (ή τα περισσότερα εξ αυτών) που έφτιαξαν τον «θνησιγενή» ΕΟΠΥΥ το 2010-2011, τον υλοποίησαν το 2012 και το 2013 μιλάνε για τον «ενταφιασμό» και την «μετεμψύχωσή» του ! Η Ιατρική Κοινότητα με τα θεσμικά της όργανα ήταν και τότε και τώρα απούσα, παραγκωνισμένη και απαξιωμένη από την Πολιτεία και σε ένα διαρκή αγώνα για να εισακουστούν οι θέσεις της. Όμως διαχρονικά «Σύμβουλοι» και «Ειδικοί» είναι οι ίδιοι (κατά το μάλλον ή το ήττον).

Οι Μονάδες Υγείας και οι Δημόσιες Δομές δεν μπορούν να καταργηθούν και οι Ιατρικές Υπηρεσίες (κλινικές και εργαστηριακές) της ΠΦΥ πρέπει να παρέχονται μόνο από τους παρόχους Υγείας που είναι οι εκ του νόμου αρμόδιοι, δηλαδή τους Ιατρούς (εμμίσθους και συμβεβλημένους).


Άλλες «ασκήσεις επί χάρτου» δεν δεχόμαστε ! Και αν χρειαστεί, Κύριε Υπουργέ, «να κλειστείτε στο Υπουργείο για την ΠΦΥ» για να αποφασίσετε , θα πρέπει να κλειστείτε με τα θεσμικά Ιατρικά όργανα και τις προτάσεις που έχουν υποβάλλει διαχρονικά σε σας και στους προκατόχους σας . Όχι άλλα πειράματα ! Ζητάμε άμεση σύγκλιση των φορέων που έχουν σχέση με την Περίθαλψη.

Επίσης ζητάμε να ερευνηθεί τί έχει γίνει με τον Υγειονομικό Χάρτη, κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα στοιχεία που περιλαμβάνει, καθώς και το κόστος αυτού.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ   ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ