2013-10-07 22:00:07
Φωτογραφία για ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΡΟΝΑΛΝΤΟ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ!
Δεν συμπληρώνεται καλά καλά μια ώρα και… τσουπ, γκολ ο Κώστας Μήτρογλου! Η συνέπεια στο σκοράρισμα και η αναλογία γκολ ανά λεπτά συμμετοχής είναι σε τέτοιο «φονικό» επίπεδο από την πλευρά του Ελληνα επιθετικού, που κοιτάζει στα μάτια τα δύο πιο ιερά τέρατα του σύγχρονου παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr". Ο λόγος, βεβαίως, για τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Σε αυτό το πρώτο δίμηνο της σεζόν, λοιπόν, ο «Μητρογκόλ» μετράει 15 γκολ σε δώδεκα συμμετοχές (υπολογίζοντας Ολυμπιακό και Εθνική Ελλάδας), έχοντας πετύχει αυτά τα τέρματα σε 913 λεπτά συμμετοχής, ήτοι ένα γκολ ανά 60,8 λεπτά! Επίδοση που θα ήταν ακόμα καλύτερη, αν ο Μίτσελ δεν τον «χαράμιζε» για 45 λεπτά στο ματς Κυπέλλου με τον Φωκικό.

Ποιες είναι οι αντίστοιχες επιδόσεις του Λιονέλ Μέσι; Πριν τραυματιστεί, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, νικητής του «Χρυσού Παπουτσιού» τις τρεις από τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, έχει σημειώσει 13 γκολ σε δέκα συμμετοχές (Μπαρτσελόνα – Εθνική Αργεντινής) σε σύνολο 762 λεπτών, ήτοι ένα γκολ ανά 58,6 λεπτά συμμετοχής.


Είναι και ο μοναδικός που ξεπερνάει (για λίγο) τον Μήτρογλου. Το αντίπαλο δέος του Αργεντινού, ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο (νικητής του άλλου «Χρυσού Παπουτσιού» που… περίσσεψε την τελευταία τετραετία, αλλά και αυτού της σεζόν 2007-08), έχει τα περισσότερα γκολ από την συγκεκριμένη τριάδα (16), αλλά και την χειρότερη αναλογία γκολ / λεπτά συμμετοχής. Ο «CR7», λοιπόν, έχει πετύχει αυτά τα γκολ σε δώδεκα ματς και 1.080 λεπτά, ήτοι ένα ανά 67,5 λεπτά συμμετοχής.

Σύμφωνοι, ο «Μητρογκόλ» έχει πετύχει τα εννέα από τα 15 του γκολ στο «φτωχό» ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν εκτελεί τα πέναλτι στον Ολυμπιακό, όταν ο Μέσι έχει τέσσερα πέναλτι – γκολ μέχρι τώρα, έναντι δύο του Κριστιάνο. Ποιος ξέρει που μπορεί να βρίσκονταν ο Ελληνας επιθετικός αν αναλάμβανε αυτός τα δύο πέναλτι που έχει εκτελέσει (ένα εύστοχο, το άλλο το απέκρουσε ο Νίκος Αναστασόπουλος της Βέροιας) ο Χαβιέρ Σαβιόλα Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι «εξπέρ» στο να σημειώνουν χατ – τρικ, αλλά προς το παρόν φέτος δεν… πιάνουν μια απέναντι στον Μήτρογλου! Ο Αργεντινός έχει δύο (ένα στο πρωτάθλημα με την Βαλένθια και ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Αγιαξ) και ο Πορτογάλος άλλα δύο (με την Βόρειο Ιρλανδία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με την Γαλατάσαραϊ στο Τσάμπιονς Λιγκ). Πόσα έχει ο Ελληνας άσος; Τέσσερα!

Φαντάζει δύσκολο να υπάρχει και άλλος παίκτης που να έχει σημειώσει τέσσερα χατ – τρικ σε 2,5 μήνες σεζόν, αλλά το δημοσίευμα τον αναφέρει και, μάλιστα, πρόκειται για ποδοσφαιριστή που στο παρελθόν φλέρταρε με τον Παναθηναϊκό!

Ο Ισπανός Τζόναταν Σοριάνο σπάει τα κοντέρ με την φανέλα της αυστριακής Σάλτσμπουργκ, έχοντας 21 γκολ (τα τρία με πέναλτι) σε 18 αγώνες, με ένα τέρμα ανά 75 λεπτά συμμετοχής.

Γέννημα – θρέμμα των ακαδημιών της Εσπανιόλ και με πέρασμα και από την Μπαρτσελόνα (Β), ο Σοριάνο ξεκίνησε το καρουσέλ χατ – τρικ στις 14 Ιουλίου (με την άσημη Φλοριάν στο Κύπελλο), συνέχισε έξι ημέρες αργότερα (στο πρωτάθλημα, κόντρα στη Νόισταντ), ενώ ακολούθησαν Ζαλγκίρις (22 Αυγούστου) και Ελφσμποργκ (19 Σεπτεμβρίου) στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αξιοπρόσεκτες επιδόσεις, συνδυάζοντας σύλλογο και εθνική ομάδα, έχουν ακόμα φέτος ο Ουκρανός Μάρκο Ντέβιτς της Μέταλιστ Χάρκιβ (17 γκολ σε 16 αγώνες, ένα γκολ ανά 78 λεπτά), ο Κροάτης Λέον Μπένκο της Ριέκα (14 γκολ σε 19 ματς, ένα ανά 110 λεπτά), ο Ισλανδός Αλφρεντ Φινμπόγκασον της Χίρενφεϊν (12 σε 9, ένα ανά 65 λεπτά) και ο Βόσνιος Βένταντ Ιμπίσεβιτς της Στουτγκάρδης (12 σε 17, ένα ανά 116 λεπτά).

Κανένας από τους παραπάνω, όπως και ο Μήτρογλου άλλωστε, δεν έχουν πιθανότητες (όταν η σεζόν θα είναι πιο προχωρημένη) να πλησιάσουν τις πρώτες θέσεις στην κούρσα για το «Χρυσό Παπούτσι», όπου υπολογίζονται μόνο τα γκολ του πρωταθλήματος.

Η UEFA έχει ορίσει διαφορετικό συντελεστή δυσκολίας για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: 2 στα μεγάλα, 1,5 στα δεύτερης ταχύτητας (μεταξύ αυτών το ελληνικό) και 1 σε αυτά των πιο αδύναμων ποδοσφαιρικά χωρών.

Αυτή την στιγμή, λοιπόν, πρώτος στην λίστα είναι ο άσημος Λιθουανός Νέριους Βάλσκις της Σούντουβα με 24 γκολ (σε 27 παιχνίδια), με δεύτερο τον Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο Μαδρίτης, με… δέκα (σε ισάριθμα παιχνίδια)!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ