2013-10-08 13:00:15
Φωτογραφία για Εφοπλιστής με μεζονέτα στη Βάρη, το 2009 πήρε επίδομα αλληλεγγύης. Θέλετε κι άλλο; Έχει!
Του Στρατή Μαζίδη.

Όχι χρηματικές συναλλαγές άνω των € 500,00, περιουσιολόγιο, ξανά μανά Ε9, το ένα, το άλλο. Με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά όλα αυτά είναι τρίχες κατσαρές.

Λεφτά πράγματι υπάρχουν και ξέρουμε όλοι πολύ καλά που βρίσκονται, πως διακινούνται αλλά η απόφαση είναι εξοντωτικά και ασφυκτικά μέτρα πίεσης του ελληνικού λαού.

Δε χρειάζεται περιουσιολόγιο, μόνο τον καλό καιρό να πήγαινες ένα πρωί σε ένα δημόσιο μαιευτήριο να παρατηρούσες το..."τζίρο".

Οι εφοπλιστές όμως είναι αυτοί που όχι μόνο δεν έχουν προσφέρθει αλλά απομυζούν ακόμη και το φραγκοδίφραγκο.

Γνωρίζω λοιπόν περίπτωση γόνου πλοιοκτήτη, άρα και ο ίδιος, ο οποίος είναι και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αντίστοιχης εταιρείας του νόμου 89/67 ο οποίος το 2009 επί Γιώργου Παπανδρέου εισέπραξε την πρώτη δόση των € 200,00 του περιβόητου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θυμάμαι που του είχα πει:

- καλά ρε Τάκη (τυχαίο το όνομα), θα καταδεχθείς να πας τα πάρεις; Δεν ντρέπεσαι;

- Γιατί; Αφού τα ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ!

Καταλάβατε; Τα εδικαιούτο! Επειδή ήταν αυτό που λέμε φτωχομπινές με μεζονέτα (όχι στο όνομά του) στη Βάρη, Mercedes (όχι στο ονομά του), εξοχικό στη Μύκονο (όχι στο όνομά του).

Ο ίδιος μάλιστα πέρυσι γκρίνιαζε για την εφορία που του ήρθε. Προσέξτε άλλο διάλογό μου μαζί του:

- Ρε τους κερατάδες με την εφορία!

- Καλά ρε Τάκη, πόσο σου ρθε να πληρώσεις;

- € 400,00!

- Τόσα λίγα; Εμένα με ξέσκισαν που είμαι ένας απλός υπάλληλος.

Διότι ως νόμιμος εκπρόσωπος δήλωσε μια αμοιβή που αντιστοιχούσε σε περίπου € 7.000,00!

Αυτοί οι άνθρωποι στήνονταν στις ουρές του Οίκου του Ναύτου για μια εξέταση ενώ έχουν εκατομμύρια στο εξωτερικό και χαλούν κατοσταριές για την καλοπέρασή τους.

Θυμάμαι το συγκεκριμένο να φεύγει για σαββατοκύριακο και προκειμένου να φτάσει στη Ραφήνα να μην παίρνει αμάξι αλλά από τα νότια πολυτελή προάστια να αλλάζει 3 συγκοινωνίες!

Είναι αυτές οι εταιρείες που εξαιρούνται από το ΦΠΑ σε ότι αγοράζουν και τους επιστρέφεται και που απολαμβάνουν μια σειρά προνομίων.

Είναι αυτές που τη δεκαετία 2001-2011 είχαν $ 170 δις κέρδος σύμφωνα με το Bloomberg αλλά στην πατρίδα δεν έδωσαν τίποτε. Ένα 15% να έδιναν όταν εμείς φορολογούμαστε με πολύ μεγαλύτερο συντελεστή, η χώρα αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να έχει π.χ. Ενοπλες Δυνάμεις που να καταρρίπτουν ακόμη και τα κουνούπια πριν σηκωθούν.

Για όλα τα παραπάνω φυσικά δεν πρόκειται κανένας εισαγγελέας να με καλέσει διότι πολύ απλά είναι νομιμότατα. Όπως νομιμότατα είναι αυτά που θα σας περιγράψω τις αμέσως επόμενες ημέρες για αυτά που κάνουν οι εφοπλιστές με τα ακίνητα.

Και μετά σου λέει περιουσιολόγιο... Τι δεν καταλαβαίνετε γα*ω το κέρατό μου! Μόνος ένας στουρνάρης δε θα καταλάβαινε!
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ