2013-10-08 17:30:12
Φωτογραφία για LG - Samsung: O πόλεμος των εύκαμπτων οθονών κορυφώνεται!
Η μάχη για την κατασκευή των πρώτων εύκαμπτων οθονών για κυρτές (και μελλοντικά εύκαμπτες) φορητές συσκευές ξεκίνησε και επίσημα πλέον, αφού LG και Samsung ανακοίνωσαν με ελάχιστη χρονική διαφορά ότι ξεκινούν τη μαζική παραγωγή μέσα στον μήνα που διανύουμε. Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες, η Samsung είχε αναφέρει πως τον Οκτώβριο θα δούμε και ένα πρωτότυπο smartphone με κυρτή οθόνη, με την νοτιοκορεάτικη εταιρία να επιδιώκει να θέσει ακόμη πιο υψηλά το πήχη καινοτομίας όσον αφορά την κατασκευή high-end συσκευών. Η δημιουργία εύκαμπτων οθονών είναι ένα ακόμη μεγάλο εγχείρημα των «κολλοσών» στον χώρο της τεχνολογίας, με την προοπτική δημιουργίας συσκευών που θα μπορέσουν να αλλάξουν ριζικά τα όσα ξέραμε για την μορφή των σημερινών smartphones.

Συγκεκριμένα, η LG μας έκανε γνωστό πως έχει «κηρύξει» την έναρξη εργασιών για την παραγωγή εύκαμπτης οθόνης μεγέθους 6 ιντσών OLED για smartphones, επιταχύνοντας τις όλες διαδικασίες ακόμη και για την εμπορική διάθεση του πρώτου της smartphones με κυρτή οθόνη, αναφέροντας πως το Νοέμβριο θα το δούμε στην αγορά.


Μάλιστα η LG δεν σταματάει εδώ με το τμήμα LG Chem να γνωστοποιεί ότι έχει ήδη σε παραγωγή εύκαμπτες μπαταρίες έτοιμες να τροφοδοτίσουν τις επόμενες γενιές smartphone της εταιρείας. Μάλιστα με την χρήση της τεχνολογίας Stack and Folding θα μπορούν να χωρέσουν εύκαμπτες μπαταρίες παντού, ενώ παρουσίασε και φωτογραφίες από την καλωδιο-μπαταρία, μια μπαταρία σε σχήμα καλωδίου, που θα μπορεί να γίνεται κόμπος χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ δεν θα υπερθερμαινεται ποτέ.

Αντιθέτως, σε δημοσιεύματα Κορεάτικων ιστοσελίδων και περιοδικών, αναφέρεται πως η Samsung κινείται ακόμη πιο γρήγορα και πιθανόν αυτή την εβδομάδα να προέβη στην ανακοίνωση του πρώτου της smartphone με κυρτή οθόνη, φέροντας την προσωρινή κωδική ονομασία Galaxy Round.Θα είναι το πρώτο τηλέφωνο που θα κυκλοφορήσει στην διεθνή αγορά όχι με γυάλινο υπόστρωμα οθόνης, αλλά με ένα σύνθετο τύπο πλαστικού, προσφέροντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και συμβάλλοντας σημαντικά στην μείωση κόστους παραγωγής για την εταιρία.

πηγηhttp://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=374967
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ