2013-10-10 03:53:04
Φωτογραφία για Ανακαλύφθηκε νέο είδος κουκουβάγιας
Σε μια ορεινή, δυσπρόσιτη περιοχή του Ομάν, εντόπισαν κατά τη διάρκεια ερευνητικής αποστολής Βρετανοί επιστήμονες ένα νέο είδος κουκουβάγιας. Αυτό που την ξεχωρίζει από όσες γνωρίζαμε έως σήμερα είναι το χαρακτηριστικό κάλεσμά της.

Ένας ερευνητής, ειδικός στις φωνές των πτηνών, ο Μάγκνους Ρομπ, είχε μεταβεί στο Ομάν προκειμένου να ηχογραφήσει το κάλεσμα της αραβικής κουκουβάγιας. Την ώρα όμως της ηχογράφησης άκουσε ένα διαφορετικό ρυθμό από αυτόν που είχε ακούσει έως τότε.

Έπειτα από πολλές επισκέψεις κατάφεραν τελικά μαζί με ένα συνάδελφό του να απαθανατίσουν την κουκουβάγια, αλλά και να συλλέξουν δείγματα από τα φτερά της.

Η ανάλυση δειγμάτων DNA από τα φτερά αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι πράγματι είναι νέο είδος και μάλιστα το πρώτο άγνωστο είδος πτηνού που ανακαλύπτεται στην Αραβική Χερσόνησο μετά από 77 χρόνια.

Ο ερευνητής σκοπεύει να ονομάσει το μεσαίου μεγέθους πτηνό με τα μεγάλα πορτοκαλί μάτια κουκουβάγια του Ομάν και να επιδιώξει τη λήψη μέτρων για την προστασία του «το συντομότερο δυνατό».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ