2013-10-16 14:30:07
Φωτογραφία για Η Βουλή ψήφισε και στέλνει στη δικαιοσύνη τους έξι χρυσαυγίτες βουλευτές
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την καταμέτρηση των ψήφων στην Ολομέλεια της Βουλής αίρεται η βουλευτική ασυλία των Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Στάθη Μπούκουρα, Ηλία Παναγιώταρου, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Συγκεκριμένα για τον Ηλία Παναγιώταρο ψήφισαν 247, οι 246 υπέρ κατά παρών ο Βασίλης Καπερνάρος των ΑΝΕΛ. Για τον Ηλία Κασισιάρη ψήφισαν υπέρ 247. Για τους Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλιο και Στάθη Μπούκουρα ψήφισαν υπέρ 246, ενώ υπήρχε και ένα άκυρο, του Νίκου Νικολόπουλου. Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο ψήφισαν 246 και υπήρχε και ένα λευκό.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί, οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ψήφισαν οι Φώτης Κουβέλης και Πάνος Καμμένος. Συνολικά απουσίαζαν από την ψηφοφορία 35 βουλευτές. Ανάμεσα τους και αυτοί της ΧΑ αφού όπως είχε ανακοινώσει ο Ηλίας Κασιδιάρης θα απέχουν γιατί θεωρούν πως η δίωξη τους είναι μία σκευωρία.


Υπενθυμίζεται πως για τους Στάθη Μπούκουρα, Γίωργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για τους Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδιο έξω από το «Χυτήριο». Οι ίδιοι οι βουλευτές της ΧΑ δεν έχουν διευκρινίσει εάν θα πάρουν τον λόγο πριν την ονομαστική ψηφοφορία.

Την περασμένη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε την άρση ασυλίας και για τους έξι βουλευτές. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, εκτός από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος ψήφισε «παρών.

Πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας το λόγο είχαν πάρει το λόγο οι βουλυτές της ΧΑ

Παναγιώταρος: Ζητώ μόνιμη άρση ασυλίας

«Ευτυχώς για την κοινή γνώμη και τους τέως ψηφοφόρους της ΝΔ που καταλαβαίνουν το σόου που έγινε πριν από 20 ημέρες και έρχονται στην Χρυσή Αυγή δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή ήταν είναι και θα παραμείνει εδώ. Ζητώ μόνιμη άρση ασυλίας», δήλωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Κασιδιάρης: Αθλια σκευωρία η δίωξη μας -Θα απέχουμε από την ψηφοφορία

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης είπε πως η δίωξη της ΧΑ είναι μία άθλια σκευωρία και οι βουλευτές της θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Ηλιόπουλος: Θα πω στην κόρη μου ότι διώκομαι για τα πιστεύω μου

Ο βουλευτής της ΧΑ Παναγιώτης Ηλιόπουλος αφού απήγγειλε Παλαμά είπε «διώκομαι γι αυτά που πιστεύω και όχι για τις πράξεις μου. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Σε λίγες ημέρες θα γεννηθεί η κόρη μου. Οταν θα με ρωτήσει γιατί με ταλαιπώρησαν έτσι θα της πω ότι διώχθηκα για τα πιστεύω μου.

Μπούκουρας: Επιθυμώ να βρεθώ ενώπιον της δικαιοσύνης

«Θέλω να αρθεί η ασυλία μου για να βρεθώ ενώπιον της δικαιοσύνης και να λάμψει η αλήθεια», είπε ο Ευστάθιος Μπούκουρας. logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ