2013-10-16 14:32:04
Φωτογραφία για Απίστευτο: Μπαλάκι τραυματισμένη τουρίστρια στα νοσοκομεία της Κρήτης
Την ένδεια και την ανέχεια του ελληνικού κράτους στον τομέα της υγείας έφερε στο φως η χθεσινή διάσωση της Γερμανίδας τουρίστριας στο φαράγγι της Ιεράπετρας που βρέθηκε να κάνει βόλτα με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μέχρι να εντοπιστεί νοσοκομείο να διαθέτει υλικά προκειμένου να τη δεχτεί και να κάνει την απαιτούμενη επέμβαση. Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα πραγματικό !

Η διάσωση της Γερμανίδας τουρίστριας ολοκληρώθηκε μετά τις 6 το απόγευμα και από το σημείο αυτό ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος της περιπέτειας της. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με την τραυματισμένη γυναίκα πήγε αρχικά στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου ενώ υπήρχε και ορθοπεδικός γιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν υπήρχαν υλικά !

Στη συνέχεια υπήρξε επαφή με τη Σητεία που όμως ούτε και εκεί υπήρξαν τα απαιτούμενα υλικά για την επέμβαση της γυναίκας. Στη συνέχεια το ασθενοφόρο πήγε τη Γερμανίδα τουρίστρια στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όμως και εκεί δεν υπήρχαν υλικά για την ορθοπεδική επέμβαση παρά το γεγονός ότι υπήρχαν γιατροί και όλοι οι υπόλοιποι, αναφέρουν οι ίδιες πηγές ...


Έτσι απελπισμένο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ αλλά και η τραυματίας – λένε οι πληροφορίες – κατέληξαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Βεβαίως αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό που ακολουθούσε το ίδιο δρομολόγιο. Μερικές μέρες πριν είχε συμβεί κάτι ανάλογο με μία Αυστριακή που αφού πέρασε και από τα τρία νοσοκομεία του Λασιθίου κατέληξε στο Ηράκλειο για την νοσηλεία της.

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι μόνο ότι βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές μέχρι να κατασταλάξουν σε ποιο νοσοκομείο θα νοσηλευτούν οι τραυματίες αλλά την ίδια στιγμή που τα ασθενοφόρα περιφέρονται αναζητώντας νοσοκομείο με ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό αλλά και άρτια υλικοτεχνική υποδομή, μένουν ακάλυπτες από οχήματα του ΕΚΑΒ οι περιοχές που έχουν αναλάβει.

Αν εκείνη την ώρα ψάξουν ασθενοφόρο στην περιοχή του τομέα δε θα βρουν, γιατί το ασθενοφόρο περιφέρεται αναζητώντας νοσοκομείο με υλικοτεχνική υποδομή για να παραδώσει ασθενή. Αυτά τα πράγματα είναι εκτός πραγματικότητας... Μπορούν να αντιληφθούν ότι έτσι ο Έλληνας ασφαλισμένος κινδυνεύει; επεσήμαναν στο prismanews.gr οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το χώρο της υγείας στο νησί και αγανακτούν βλέποντας τα περιφερειακά νοσοκομεία του νησιού σε πολλές περιπτώσεις – λόγω φτώχειας - να μην μπορούν καλύψουν τις ανάγκες γιατί δεν έχουν ούτε ...σύριγγα και τελικά όλη η Κρήτη να καταλήγει στο Ηράκλειο, με τα ασθενοφόρα να τρέχουν και να μη φτάνουν σε μία άνευ προηγουμένου κατασπατάληση δυνάμεων ...

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ