2013-10-21 23:21:06
Φωτογραφία για Γυναίκα καμικάζι αναζητούν στη Ρωσία για επίθεση με 5 νεκρούς σε λεωφορείο
Οι ρωσικές αρχές υποψιάζονται ότι μια γυναίκα πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας στο λεωφορείο στο Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία, στο οποίο σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα έκρηξη, η οποία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Επικαλούμενο πηγή του περιφερειακού γραφείου της Επιτροπής Έρευνας, το Ίντερφαξ πρόσθεσε ότι έγγραφα πιστοποίησης της ταυτότητας που ανήκαν στην ύποπτη για την επίθεση αυτοκτονίας βρέθηκαν κοντά στο σημείο της έκρηξης και διευκρίνισε ότι αυτή πιστεύεται πως ήταν η σύζυγος ενός ισλαμιστή μαχητή.

Αξιωματούχος της επιτροπής αυτής, τον οποίο επικαλείται και πάλι το Ίντερφαξ, δήλωσε ότι "αυτή είχε πρόσφατα προσηλυτιστεί στο Ισλάμ και είναι η σύζυγος ενός επικεφαλής των ανταρτών".

Στη συνέχεια οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για "τρομοκρατική επίθεση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας.


"Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος). Ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατική επίθεση, ανθρωποκτονία και λαθραία διακίνηση όπλων και εκρηκτικών", διευκρινίζει ο εκπρόσωπος της επιτροπής Βλαντίμιρ Μαρκίν σε ανακοίνωσή του.

Προηγούμενοι απολογισμοί για τα θύματα της επίθεσης που είχαν δώσει στην δημοσιότητα οι υπηρεσίες πληροφοριών FSB και η Επιτροπή Έρευνας έκαναν λόγο για έξι νεκρούς.

Ωστόσο οι βομβιστές αυτοκτονίας δεν συνυπολογίζονται συνήθως στους επίσημους απολογισμούς.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία επίσης, οι 7 από τους 20 τραυματίες της επίθεσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Κανένα λεωφορείο δεν κυκλοφορούσε σήμερα το απόγευμα στο Βόλγκογκραντ, το οποίο βρίσκεται νότια της Μόσχας, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος των μέσων μαζικής μεταφοράς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti.

"Λάβαμε σχετική οδηγία από το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων", εξήγησε ο ίδιος.
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ