2013-10-23 17:02:58
Φωτογραφία για ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙΣΤΡΟΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Αρ. Πρωτ. :8751

Πάτρα: 23-10-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς

τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

κ.Γεωργιάδη Άδωνι

Αριστοτέλους 17

104 33 ΑΘΗΝΑ

ΘΕΜΑ: ΟΙΣΤΡΟΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

κ. Υπουργέ,

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της Υγείας μέσω έντεχνης «επικοινωνιακής» πολιτικής είναι προφανής και οδηγεί στην όξυνση παρά στην επίλυση των προβλημάτων.

Ο Υπουργός Υγείας θα έπρεπε να απευθύνεται με σεβασμό και εκτίμηση και όχι με χλεύη στους ιατρούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που προσφέρουν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία υπό δυσοίωνες συνθήκες, τη νοσοκομειακή περίθαλψη στους πολίτες, καθώς και στους ιατρούς του ιδιωτικού τομέα που χρηματοδοτούν με ίδιους πόρους τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας λόγω της καθυστέρησης πληρωμών ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της επιβολής πολλαπλών «κουρεμάτων» στις αμοιβές τους.


Η παραβατική, εάν ισχύει, συμπεριφορά κάποιων δεν μπορεί να γενικεύεται και να στοχοποιεί το σύνολο του ιατρικού κόσμου.

Η απαξίωση του ιατρικού κόσμου, οι απειλές «επί δικαίων και αδίκων», η επιλεκτική στοχοποίηση συνδικαλιστικών ιατρικών φορέων και η γενικότερη προσπάθεια «εκφοβισμού» του ιατρικού σώματος δε τιμούν καθόλου την εικόνα του ΥΥΚΑ και την εμπιστοσύνη με την οποία σας περιέλαβε ο Πρωθυπουργός.

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και η προσπάθεια του ΥΥΚΑ για «θεραπεία» των χρόνιων «ασθενειών» του τομέα υγείας, ακολουθεί και πάλι «λανθασμένη συνταγή».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΠΙΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΜΕΛΗ ΜΑΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ