2013-11-04 15:41:06
Φωτογραφία για Νέα στοιχεία για κοιτάσματα σε Ιόνιο - Κρήτη
Περισσότερα και πιο πλήρη στοιχεία για τα κοιτάσματα σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, βασισμένα στις σεισμικές έρευνες που πραγματοποίησε, αναμένεται να... παρουσιάσει την Τετάρτη, στην Αθήνα, η Νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo Services (PGS), στο μεγάλο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων Πετρελαίου (American Association of Petroleum Geologists ή AAPG).

Στο συνέδριο που θα γίνει εφέτος στην Αθήνα αναμένεται να παρουσιασθούν περισσότερα στοιχεία και για τα νεότερα ευρήματα των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε Μεσόγειο, Κασπία και Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η AAPG είναι η μεγαλύτερη διεθνής επιστημονική ένωση στην πετρελαϊκή βιομηχανία και αριθμεί περίπου 38.000 εξειδικευμένα μέλη. Ιδιαίτερη σημασία έχει, δε, το γεγονός ότι παλαιότερες εκθέσεις της AAPG δίνουν πολύ αισιόδοξες εκτιμήσεις για την ύπαρξη μεγάλης κλίμακας αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή Νοτιοανατολικά της Κρήτης, στην περιοχή που θεωρείται συνέχεια της λεκάνης στην οποία έχουν βρεθεί τα κοιτάσματα αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ.


Σύμφωνα με την AAPG, ο λόγος που επελέγη η Αθήνα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και της έκθεσής της, είναι η πρόοδος και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

«Είναι ενθαρρυντική και σημαντική η πρωτοβουλία της AAPG να οργανώσει το Συνέδριο και την Έκθεση της στη χώρα μας προσελκύοντας το ενδιαφέρον εξειδικευμενών πετρελαϊκών εταιρειών, γεγονός που δείχνει τόσο την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν στην Ελλάδα οι σημαντικοί παίκτες του τομέα αυτού, αλλά κι ότι η εικόνα της χώρας μας έχει ήδη αρχίσει να αποκαθίσταται στο εξωτερικό» σχολιάζει σχετικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η επεξεργασία και ερμηνεία των δεδομένων από την πλευρά της PGS θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Κ. Μαθιουδάκη. Ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο, θα πραγματοποιηθεί στο Χιούστον συνέδριο της αμερικανικής ένωσης γεωλόγων AAPG, όπου και αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση των ολοκληρωμένων δεδομένων.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ηλεία: Σε τέλμα η εκπαίδευση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ηλεία: Σε τέλμα η εκπαίδευση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ