2012-04-11 23:49:51
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Στα 198,16 δισ. δολάρια το έλλειμμα προϋπολογισμού
Συρρικνώθηκε το έλλειμμα της ομοσπονδιακής... κυβέρνησης των ΗΠΑ στο πρώτο μισό της δημοσιονομικής χρήσης σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, χάρη στην αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη μικρή μείωση των δαπανών.

Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως για το διάστημα των έξι μηνών έως τα τέλη Μαρτίου, η κυβέρνηση δαπάνησε 778,99 δισ. δολάρια περισσότερα από όσα συγκέντρωσε. Στο πρώτο μισό της προηγούμενης χρήσης η αντίστοιχη διαφορά είχε διαμορφωθεί στα 829,42 δισ. δολάρια.

Για το μήνα Μάρτιο, καταγράφηκε έλλειμμα της τάξης των 198,16 δισ. δολαρίων, αυξημένο κατά περίπου 10 δισ. δολάρια σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου. Αξιωματούχος του υπουργείου ανέφερε πως πρόκειται για το υψηλότερο έλλειμμα που έχει καταγραφεί ποτέ μήνα Μάρτιο. Ο ίδιος εξήγησε πως οι δαπάνες του Μαρτίου ήταν υψηλότερες φέτος εν μέρει εξαιτίας των επιπρόσθετων πληρωμών επιδομάτων που έγιναν το μήνα αυτό επειδή η 1η Απριλίου έπεσε Σαββατοκύριακο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires είχαν προβλέψει έλλειμμα για το μήνα Μάρτιο, της τάξης των 197,5 δισ. δολαρίων. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ