2013-11-12 07:22:06
Φωτογραφία για Από σήμερα τα δύσκολα για τη δίκη του Προφήτη Ηλία
Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης αναμένεται, σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου η... κατάθεση της χήρας του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη, του ενός από τα δύο θύματα του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία.

Η Κατερίνα Τζουλιαδάκη, μητέρα τριών μικρών παιδιών που παρίσταται ως πολιτική ενάγουσα, δεν μπόρεσε να καταθέσει την πρώτη ημέρα λόγω της άσχημης ψυχολογικής της κατάστασης.

Στο πλευρό της έχει τους στενούς συγγενείς της αλλά και συγχωριανούς που προσπαθούν να την εμψυχώσουν και να της δώσουν δύναμη. Η ζωή της ανατράπηκε βίαια από τη μία στιγμή στην άλλη. Όταν δολοφονήθηκε ο σύζυγος της, κρατούσε ακόμα στην αγκαλιά της το μόλις δύο μηνών βρέφος τους, αναφέρει το cretalive.

Με ενδιαφέρον όμως αναμένονται και οι καταθέσεις των τραγικών συγγενών του δεύτερου αδικοχαμένου θύματος αυτής της δραματικής υπόθεσης.

Η σύζυγος και οι κόρες του 64χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη είναι παρούσες στο δικαστήριο
. Η θλίψη και η οργή αποτυπώνονται στα πρόσωπα τους. Ο άνθρωπος τους χάθηκε παντελώς άδικα. Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του ανθρώπου που τους στέρησε τον αγαπημένο σύντροφο και πατέρα. Ο πόνος τους μεγάλος, το πένθος τους βαρύ. Ενδεικτικό ήταν το ξέσπασμα της χήρας του Μανόλη Σταυρουλάκη, στην διακοπή της δίκης την Παρασκευή. Πάλεψε να πνίξει τον θυμό της, όμως δεν άντεξε. Ξέσπασε και επιχείρησε να προσεγγίσει τον βασικό κατηγορούμενο, όμως η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση.

Η δίκη υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει ημέρες με βάση το ρυθμό των δικασίμων. Παράγοντες εκτιμούν ότι τα «δύσκολα» έρχονται. Όσο προχωρά η ακροαματική διαδικασία, τόσο θα «σφίγγει» ο κλοιός και από τις δύο πλευρές με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτες οι τριβές και οι εντάσεις.

Από την πρώτη μέρα της δίκης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου έστειλε το μήνυμα προς όλες τις πλευρές. «Εδώ θα ακουστούν και πράγματα που δεν σας αρέσουν. Έτσι είναι αυτά. Όποιος δεν αντέχει, να βγει έξω, να κάνει μία βόλτα και να επιστρέψει όταν νιώσει έτοιμος» τόνισε απευθυνόμενος στο ακροατήριο. Ενώ ουκ ολίγες φορές συνέστησε ψυχραιμία στους συνηγόρους των δύο πλευρών, υπογραμμίζοντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να δυναμιτίζουν το κλίμα όσο το ακροατήριο προσπαθεί να παραμείνει ήρεμο.

Η πρώτη ημέρα της δίκης εξαντλήθηκε με την πολύωρη κατάθεση του πατέρα του 34χρονου θύματος, Γιάννη Ξυδάκη.

Δράστης του φονικού που έγινε τον Ιούνιο του 2012 ήταν ένας 52χρονος κρεοπώλης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αφορμή του φονικού στάθηκε η διένεξη που είχε ο 17χρονος γιος του κρεοπώλη με νεαρό της οικογένειας του Ξυδάκη. Οι σχέσεις των δυο οικογενειών -δράστη και θύματος- ήταν ιδιαίτερα οξυμένες το τελευταίο διάστημα. Ο δράστης φέρεται να παραδόθηκε στις αρχές παραδίδοντας και το όπλο του λίγο μετά τη συμπλοκή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ