2013-11-12 07:39:09
Φωτογραφία για Δεν αναφέρθηκαν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στις Φιλιππίνες
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά αναφορά για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, από το πέρασμα του σαρωτικού τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες, όπως... δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας πρόξενος στη Μανίλα 'Αγγελος Τσαουσίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαουσίδη στις Φιλιππίνες ζουν μόνιμα περίπου 120 Έλληνες που ασχολούνται κυρίως με τη ναυτιλία και το εμπόριο. «Ο τυφώνας», είπε, «δεν έπληξε τη Μανίλα και άλλες τουριστικές περιοχές. Στις περιοχές που επλήγησαν δεν ζουν Έλληνες». 'Εκανε πάντως λόγο για «βιβλική καταστροφή».

Την εκτίμηση πως οι νεκροί ίσως ανέλθουν σε δεκάδες χιλιάδες εξέφρασε ο ομογενής Ηλίας Σουρδής, επίσης κάτοικος της Μανίλας. «Εγώ απουσίαζα στη Μαλαισία και επέστρεψα στις Φιλιππίνες λίγο πριν χτυπηθεί από τον τυφώνα. Στη Μανίλα όπου ζω δεν είχαμε πρόβλημα, αλλά η χώρα έχει υποστεί μια απίστευτη καταστροφή» είπε ο κ. Σουρδής.

Ο ίδιος ζει στις Φιλιππίνες πάνω από 30 χρόνια και ασχολείται με το εμπόριο μαζί με Αυστραλούς συνεταίρους. Η εταιρεία του δραστηριοποιείται, επίσης, στο Βιετνάμ, το Λάος και τη Μαλαισία.


Στο μεταξύ, ένας Έλληνας είναι επικεφαλής μιας μεγάλης αποστολής Αυστραλών γιατρών και νοσοκόμων, που στάλθηκαν στις Φιλιππίνες μαζί με 20 τόνους φαρμάκων για να παράσχουν βοήθεια στα θύματα του τυφώνα.

Πρόκειται για τον Λεν Νοταρά, επικεφαλής του μεγάλου νοσηλευτικού κέντρου του Ντάργουϊν National Critical Care and Trauma Response Centre.

«Πιστεύω ότι η αποστολή μας θα παράσχει βοήθεια σε πάνω από 3.000 τραυματίες στο επόμενο δεκαπενθήμερο» είπε ο κ. Νοταράς.

Ο ομογενής γιατρός έγινε γνωστός παγκοσμίως το 2002, μετά τη βομβιστική επίθεση στο Μπαλί όπου σκοτώθηκαν πάνω από 200 άτομα και τραυματίστηκαν εκατοντάδες. Επίσης, θεωρείται ως ο άνθρωπος που κράτησε στη ζωή τον πρόεδρο του ανατολικού Τιμόρ, Χοζέ Ράμος Χόρτα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ