2013-11-12 12:37:08
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η συνάντηση ΥΠΟΙΚ - τρόικας
Καθοριστικό για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών είναι το σημερινό διπλό ραντεβού του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα.

Τα στελέχη της ξένης αποστολής έφτασαν στο υπουργείο λίγο πριν τις 12.00 και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ οι δύο πλευρές θα έχουν και νέα συνάντηση στις 5 το απόγευμα.

Οι πιέσεις των δανειστών για νέα μέτρα, οι καθυστερήσεις υλοποίησης των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά, αλλά και χθεσινή αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης φαίνεται πως έχουν δυναμιτίσει το κλίμα των συζητήσεων, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστος ο χρόνος ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

Παράγοντες του ΥΠΟΙΚ επέρριψαν πάντως χθες στους επικεφαλής της τρόικας την ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρείται ως τώρα στις διαπραγματεύσεις. ««Εμείς ήμασταν καθ’όλα έτοιμοι, ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη «Ν» τα βασικά ανοιχτά μέτωπα των διαπραγματεύσεων είναι οι απολύσεις από το Δημόσιο, τα νέα μέτρα του 2014 και της διετίας 2015-16, τα μέτρα που ζητεί η τρόικα για το ασφαλιστικό, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών και το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ