2013-11-19 09:46:43
Φωτογραφία για Η Τουρκία απορρίπτει πρόταση για γενική αμνηστία στα μέλη του PKK
Η τουρκική κυβέρνηση απέρριψε σήμερα κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα να δοθεί γενική αμνηστία στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) σε μια προσπάθεια να αναζωπυρωθεί η ειρηνευτική διαδικασία, που έχει παγώσει το τελευταίο διάστημα.

“Η δήλωση του πρωθυπουργού (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) ήταν σαφέστατη. Η γενική αμνηστία δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ερντογάν έχει απορρίψει κατ’ επανάληψη την ιδέα να χορηγηθεί γενική αμνηστία. “Δεν είναι δυνατόν να δώσουμε χάρη σε δολοφόνους”, είχε τονίσει τον περασμένο Μάρτιο.

Ωστόσο, η πιθανότητα αυτή επανήλθε στο προσκήνιο μετά την ομιλία που εκφώνησε ο πρωθυπουργός το Σάββατο στο Ντιγιάρμπακιρ, παρουσία του ηγέτη των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί. Συνηγορώντας υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης ο Ερντογάν έκανε λόγο για “την ημέρα όπου οι άνθρωποι (σ.σ. οι μαχητές του ΡΚΚ) θα έχουν εγκαταλείψει τα βουνά και οι φυλακές θα είναι άδειες”.


“Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός περιέγραψε μια μελλοντική προσδοκία. Δεν επαφίεται σε μας, στην κυβέρνηση, να αδειάσουμε τις φυλακές. Υπάρχει δικαστικό σύστημα στην Τουρκία”, πρόσθεσε ο Αρίντς.

Η γενική αμνηστία και κυρίως η χορήγηση χάρης στον ιστορικό ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν, είναι ένα από τα βασικά αιτήματα των Κούρδων.

 

http://ysterografa.gr/international-news/h-tourkia-aporriptei-protasi-gia-geniki-amnistia-sta-meli-tou-pkk
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μία στάση πριν το Ρίο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μία στάση πριν το Ρίο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ