2013-11-21 13:53:43
Φωτογραφία για Πανελλαδικές: Οι σχολές που μένουν εκτός μηχανογραφικού
Εκτός μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψηφίους των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι οι Σχολές της Αστυνομίας. Αυτό προκύπτει από τις οδηγίες για τους εφετινούς μαθητές της Γ' τάξης των Γενικών Λυκείων και αυριανούς υποψηφίους για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι μαθητές και οι απόφοιτοι εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο στα τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης και σε δύο μαθήματα γενικής παιδείας από τα οποία το ένα είναι υποχρεωτικά η Νεοελληνική Γλώσσα και το άλλο μπορούν να το επιλέξουν μεταξύ των μαθημάτων: Ιστορία Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία και Φυσική. Για την επιλογή του δεύτερου μαθήματος ο υποψήφιος πρέπει να λάβει υπόψη του τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας κατά επιστημονικό επίπεδο. Αν τα πεδία που επιλέξει ο υποψήφιος έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα μαθήματα της Κατεύθυνσης που εξετάστηκε, τότε έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, οποιοδήποτε από τα τέσσερα επιλεγόμενα.


Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να επιλέξει αυτό το οποίο μαζί με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, αντικαθιστά τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του 1ου Επιστημονικού Πεδίου. Εφόσον ο υποψήφιος προτίθεται να επιλέξει το 5ο Επιστημονικό πεδίο, δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας το οποίο πρέπει να επιλέξει είναι τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής. Επιπλέον πρέπει να επιλέξει και να εξεταστεί σε πανελλαδικό επίπεδο και στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Σε αυτή την περίπτωση τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι επτά.

Πατήστε πάνω στον πίνακα και δείτε αναλυτικά τα εξεταζόμενα μαθήματα και τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας:

Εν τω μεταξύ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες. Σημειώνεται ότι όσοι εισήχθησαν εφέτος θα φοιτήσουν στις Σχολές της Αστυνομίας σε 2 χρόνια, καθώς η εισαγωγή στις συγκεκριμένες σχολές εμπίπτει στους περιορισμούς των προσλήψεων στο δημόσιο.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=277699&catID=3
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ