2013-11-24 09:53:38
Φωτογραφία για Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκου Γεροντόπουλου στην Αλεξάνδρεια
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης του στην Αλεξάνδρεια, βρέθηκε στην ιστορική Ελληνική Κοινότητα της πόλης. Ο πρόεδρος Ιωάννης Σιόκας με το διοικητικό συμβούλιο αφού τον ξενάγησαν στο ελληνικό τετράγωνο, συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, του έθεσαν τα αιτήματα τους και ζήτησαν να προωθήσει την επίλυση τους. Όπως τους είπε: "Έμεινα εντυπωσιασμένος από την δουλειά που γίνεται εκ μέρους των ομογενών μας στο χώρο αυτό, με το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο, το γηροκομείο που ανακουφίζει δωρεάν τους υπερήλικες συμπατριώτες μας, αλλά και τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις οι οποίες υπάρχουν. Το Μητροπολιτικό Κέντρο δεν μπορεί να ανταποδώσει τα όσα έχουν κάνει οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας και γενικότερα της Αιγύπτου. Απλά με την παρουσία μου εδώ θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του και να αναγνωρίσει αυτή την προσφορά".  

Ο κ.Γεροντόπουλος βρέθηκε στη συνέχεια στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Εδμόνδος Κασιμάτης και πολλοί ομογενείς μας. Στον χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: "Χαίρομαι που βρίσκομαι σ' αυτό τον πρόσφατα ανακαινισμένο, ιστορικό χώρο, στα γραφεία του οποίου στεγάσθηκε το αρχηγείο του ελληνικού στόλου στα δύσκολα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου".


Συνάντηση με τον Αιγύπτιο Υπουργό Μεταφορών

Ο ΥΦΥΠΕΞ συναντήθηκε μάλιστα στον ίδιο χώρο με τον Υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου Ιμπραχήμ Ελ Ντμπέρι και είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία, κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, τις οποίες συνδέει διαχρονικά η ακμάζουσα ελληνική ομογένεια. Μάλιστα λίγο πριν μιλήσει στους Έλληνες, απευθύνθηκε στον κ.Ντμπέρι και τους άλλους Αιγύπτιους αξιωματούχους στα αγγλικά και χειροκροτήθηκε έντονα από αυτούς όταν επεσήμανε: "Θέλω να χαιρετήσω την κοινή παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και των άλλων αξιωματούχων με τους συμπατριώτες μας σ' αυτόν εδώ τον ιστορικό χώρο και να επισημάνω, ότι η Ελλάδα στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της νέας Αιγυπτικής Κυβέρνησης".

Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε και το σπίτι όπου έζησε και πέθανε ο φημισμένος Αλεξανδρινός ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης, όπου τον ξενάγησε ο Διευθυντής του παραρτήματος Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ.Μ.Μαραγκούλης. Εκεί μάλιστα συνάντησε και τρεις νεαρές Αιγύπτιες οι οποίες έχουν σπουδάσει και έμαθαν άριστα την ελληνική γλώσσα, οι οποίες και απήγγειλαν ποιήματα του κορυφαίου Αλεξανδρινού ποιητή.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ