2013-11-29 01:07:08
Φωτογραφία για Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι του κόσμου στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα [video]
Κατασκευάστηκε σήμερα στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, το μεγαλύτερο γλειφιτζούρι στον κόσμο. Σήμερα έγινε το δοκιμαστικό ζύγισμα, όπου η ζυγαριά έδειξε 3.600! κιλά καθαρό βάρος.

Με αυτά τα κιλά το γλειφιτζούρι θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο και δίκαια θα καταρρίψει το Ρεκόρ Γκίνες. Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατείχαν οι Αμερικάνοι με 3.200 κιλά που κατασκευάστηκε πέρυσι. Σήμερα το μεσημέρι γινόταν...

οι τελευταίες προσθήκες και το ντεκόρ, όπως κατέγραψε η κάμερα του trikalaola.gr και αύριο στις 10:00 το πρωί θα γίνει το επίσημο ζύγισμα μπροστά στην Επιτροπή Γκίνες, όπου θα είναι περίπου 3.700 κιλά, μαζί με τις τελευταίες σημερινές προσθήκες καραμέλας. Μέχρι και σήμερα, χρειάστηκαν δύο συνεχόμενα εικοσιτετράωρα για να κατασκευαστεί.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε ιδιωτική εταιρία που εδρεύει στην Αθήνα και εντάσσεται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του μεγαλύτερου χριστουγεννιάτικου χωριού στην Ελλάδα, τον «Μύλο των Ξωτικών». Σημειωτέο πως ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει αύριο το βράδυ τις πύλες του για το κοινό, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή το βράδυ, που θα συνδυαστούν με ένα πλούσιο φαντασμαγορικό πρόγραμμα.


Το γλειφιτζούρι του παγκοσμίου Ρεκόρ Γκίνες, δεν θα φαγωθεί προς το παρόν, καθώς θα δημοπρατηθεί και θα στηθεί στην είσοδο του Μύλου των Ξωτικών, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία… να φωτογραφηθούν μαζί του. Τα έσοδα από την δημοπράτηση του γλειφιτζουριού, θα διατεθούν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στην κάμερα του trikalaola.gr μίλησε η υπεύθυνη του εγχειρήματος του Ρεκόρ Γκίνες κα Καλλιόπη Καλαμαρά, η οποία κατάγεται από τα Τρίκαλα.
 
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ