2013-12-17 07:00:15
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα 10 Ελληνικά προϊόντα που ψηφίστηκαν τα καλύτερα του 2013
Στον απόηχο του απόλυτα επιτυχημένου φεστιβάλ που οργάνωσε το «αθηνόραμα» το πρώτο weekend του Δεκεμβρίου στη Helexpo το κοινό και οι ειδικοί έδωσαν τις δικές τους προτιμήσεις, οι πρώτοι αναδεικνύοντας τα προϊόντα που τους άρεσαν και οι δεύτεροι τις συσκευασίες που ξεχώρισαν.

Θερμότατη ήταν η συμμε­τοχή του κοινού στην ψηφοφορία για το καλύτερο προϊόν που δοκίμασε στο επιτυχημένο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013», που οργάνωσε το «α» στο Helexpo Palace. Μια συμμετοχή που ταιριάζει γάντι με το πνεύμα της εκδήλωσης, που έχει ραμμένη στην ούγια του την προώθηση της ελεύθερης γευσιγνωσίας των προϊόντων μικρών παραγωγών.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι προτιμήσεις του κόσμου δεν είναι τυχαίες. κι εννοώ ότι όταν ένα τόσο μεγάλο δείγμα, σε μεγάλο ποσοστό διαφορετικό, τιμά ξανά 7 παραγωγούς που τα προϊόντα τους ήταν στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων και στο πρώτο φεστιβάλ του Απριλίου στο Γκάζι (πριν από 7 μήνες ), τότε το βραβείο κοινού αποκτά μεγάλη αξία
. Νικητής λοιπόν –για το κοινό– στο φεστιβάλ των Χριστουγέννων η εταιρεία Ναουμίδης - Όλα Πιπεριά, που ξέφυγε αρκετά από όλους τους υπόλοιπους. Στη λίστα που βρίσκεται δίπλα θα δείτε το πλήρες top 10, ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι προτιμήσεις του κόσμου που βρίσκονται λίγο πιο κάτω και διαμορφώνουν την εικοσάδα των προϊόντων που άρεσαν περισσότερο.

Διακρίσεις, πάντως, δεν έδωσε μόνο το κοινό. Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ μια επιτροπή ειδικών αποτελούμενη από τους product designers Ροζαλία Ιωαννίδου, Γιάννη­ Γκίκα και Αλέξανδρο Διδασκάλου εξέτασε προσεκτικά τα προϊ­όντα που εκτέθηκαν σε αυτό κι εξέλεξε τα βραβεία συσκευασίας, των οποίων η απονομή έγινε σχεδόν με το κλείσιμο της εκδήλωσης.

Τα προϊόντα που ψήφισε το κοινό

Η πρώτη δεκάδα

1 ) Μουστοπιπεριά Ναουμίδη

2 ) Μήλα Fuji Δομοκού

3 ) Γραβιέρα Τυροκομείου Ίου

4 ) Καπνιστά Χέλια Γείτονα

5 ) Προσούτο Στρεμμένου

6 ) Τσοπανίσιο τυρί Πάνα

7 ) Μουχτερόν Sary

8 ) Αβγοτάραχο Trikalinos

9 ) Λικέρ μαστίχας Mastiha Shop

10 ) Σαλάμι αέρος Τσιανάβα

Ξεχώρισαν ακόμη

11 ) Μπισκότα με βρώμη (Μπισκότο από Σπίτι )

12 ) Μέλι με πραλίνα φουντουκιού Μελίτιμον σε ισοψηφία με τη νέα μπίρα Citra της Septem

14 ) Μπίρα Real Ale Corfu Beer

15 ) Παστουρμάς του Μιράν σε ισοψηφία με το βουβαλίσιο γάλα του Μπέκα

17 ) Γλυκό κουταλιού ελιά της Πυλιακής Γης

18 ) Λουκάνικα του Μουτεβελή σε ισοψηφία με τα βότανα Organic Islands

20 ) Μπίρα Νήσος

Βραβεία συσκευασίας

•Το χρυσό βραβείο στα προϊόντα υγρής μορφής απέσπασε το τσίπουρο Άνω-Κάτω της εταιρείας Ανώσκελη, το ούζο Zarbani κατέκτησε το αργυρό και το λικέρ μαστίχας MasticTears της ΕΒΑ Μυτιλήνης έπαινο.

•Το Χρυσό Βραβείο στα προϊόντα στερεάς ή ημιστερεάς μορφής κέρδισαν οι κρύσταλλοι αλατιού Αφρίνα Trikalinos, το αργυρό τα Εκλεκτά Μπισκότα Μαστίχας της εταιρείας Αγαπημένη Κρήτη κι έπαινο η σοκολάτα υγείας της Έργον. Η επιτροπή έδωσε επίσης ειδική μνεία στα Mini Salami Sticks του Δαγρέ και στο γλυκό κουταλιού «Εγώ είμαι η Ρούπκα Κεράσι» της εταιρείας Γουμένισσες.
eirinika
logioshermes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 17/12
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρόγνωση καιρού για Τρίτη 17/12
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ