2013-12-20 10:45:06
Φωτογραφία για Υπουργός Ενέργειας: «Ενθαρρυντικά» τα στοιχεία για πετρέλαιο στο 12, την Άνοιξη του 2014 η απόφαση για τη στόχευση
Την Άνοιξη του 2014 τοποθέτησε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης τις αποφάσεις για τη στόχευση της Κύπρου, είτε σε φυσικό αέριο, είτε σε πετρέλαιο, ενώ χαρακτήρισε «ενθαρρυντικά» τα στοιχεία για την ύπαρξη πετρελαίου.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Noble, που τοποθέτησε τις πιθανότητες ανεύρεσης πετρελαίου στο θαλάσσιο τεμάχιο 12 στο 20%, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «για το πετρέλαιο δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψεις, για τον λόγο αυτό τα ποσοστά επιτυχίας είναι ακόμη χαμηλά».

Πρόσθεσε ότι η διερεύνηση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και ανέφερε ότι δεν υπήρξαν ακόμη γεωτρήσεις και ανακαλύψεις πετρελαίου στην περιοχή.

Συμπλήρωσε ότι «οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν είναι αυτές που προκύπτουν από τις αναλύσεις των σεισμογραφικών» και πρόσθεσε ότι οι αρχικές πιθανότητες επιτυχίας είναι μόλις 20%-30%.

Συμπλήρωσε ότι όσο προχωρά η ανάλυση των σεισμογραφικών δεδομένων και ολοκληρωθούν οι αναλύσεις, την Άνοιξη του 2014 «τότε ενδέχεται οι πιθανότητες επιτυχίας να αυξηθούν».


Ξεκαθάρισε εξάλλου ότι οι πιθανότητες επιτυχίας δεν θα φτάσουν ποτέ στο 100% αν δεν υπάρξει γεώτρηση.

Ερωτηθείς σχετικά με το που θα δοθεί προτεραιότητα, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι «αφού αναλυθούν όλα τα δεδομένα, την Άνοιξη του 2014, θα παρθούν οι αποφάσεις για το που θα στοχεύσουμε, είτε είναι σε φυσικό αέριο είτε σε πετρέλαιο».

Ο κ. Λακκοτρύπης χαρακτήρισε τα στοιχεία «ενθαρρυντικά». Επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να προτρέχουμε» και είπε ότι χρειάζεται ακόμη πάρα πολύ δουλειά για να μπορεί να μιλήσει κάποιος με βεβαιότητα για την ύπαρξη, τις ποσότητες και τη δυνατότητα εξόρυξης του πετρελαίου.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ