2014-01-01 16:23:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Χιλιάδες αιτήσεις για επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή
Περί τις 2.000 μόνο σε μία ΔΟΥ της Πάτρας, για επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης 2%, υποβλήθηκαν την Τρίτη και πιο συγκεκριμένα στο Γραφείο Εισοδήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Γ ΔΟΥ Πατρών υπήρχαν μόνο 1.500 αιτήσεις που "ανέμεναν" πρωτοκόλληση.

Στην εκπνοή του χρόνου οι ΔΟΥ δέχτηκαν κύματα πολιτών που συμπληρώνουν αιτήσεις, ζητώντας να τους επιστραφεί η εισφορά αλληλεγγύης 2% και η εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29Ν.3986/2011 για τα εισοδήματα από 01/01/2011 έως 31/12/2013 που παρακρατήθηκαν από τους μισθούς αυτών των ετών, «παράνομα και αντισυνταγματικά» όπως αναγράφεται στην αίτηση που συμπλήρωναν κατά δεκάδες οι πολίτες σήμερα σε ΔΟΥ της χώρας.

Η όλη ενημέρωση έγινε από πολλούς συλλόγους εκπαιδευτικών ανεπίσημα και διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία μόλις δύο 24ωρα. Οι πολίτες λοιπόν έσπευσαν να συμπληρώσουν την εν λόγω αίτηση, ώστε να είναι καλυμμένοι σε περίπτωση που υπάρξει η σχετική κινητοποίηση για επιστροφή των παρακρατηθέντων χρημάτων τους. Το επείγον της όλης κίνησης έχει να κάνει με το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου έχουμε παρέλευση της τριετίας οπότε και δε θα μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν την επιστροφή για την παρακράτηση του 2011.


Νομικοί σύμβουλοι δημοσιοϋπαλληλικών σωματείων υποστηρίζουν πάντως πως η εισφορά αυτή είναι αντισυνταγματική, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τετελεσμένη δικαστική απόφαση πάνω στο θέμα και συνιστούν στους δημοσίους υπαλλήλους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Νίκος Σύφαντος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ