2014-01-06 17:43:07
Φωτογραφία για Μαθητής δημοτικού και φοιτητής των ΤΕΦΑΑ, οι δύο φωτισμένοι για το 2014 στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Με τη βοήθεια Θεού και… καιρού εορτάστηκαν και φέτος με κάθε τιμή, σεβασμό και μεγαλοπρέπεια τα Άγια Θεοφάνεια, από τους ιερούς ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και το δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Η σπουδαιότητα της σημερινής γιορτής για τους ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά και η σχετική λιακάδα που επικράτησε σήμερα το πρωί, οδήγησε εκατοντάδες πιστούς τόσο στις εκκλησίες για τη Θεία Λειτουργία, όσο και στις δύο τελετές αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στις Δημοτικές Ενότητες Συκεών και Νεάπολης.

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών, από τους ιερείς του Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου Συκεών, 25 θαρραλέοι νέοι και παιδιά, μεμονωμένοι κολυμβητές ή μέλη αθλητικών συλλόγων, βούτηξαν στα νερά επιχειρώντας να πιάσουν πρώτοι το Σταυρό. Ευλογημένος από το Θεό και ευνοημένος από την τύχη, ευχόμαστε όλοι να είναι, ο μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Κωνσταντίνος Γωνιάδης, ο οποίος κατάφερε ν’ αγγίξει πριν από τους άλλους το σύμβολο της ορθοδοξίας.


Στη Νεάπολη, η αντίστοιχη τελετή φιλοξενήθηκε στη δημοτική πισίνα, και τελέστηκε από τους Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου.

Λίγο πριν οι κολυμβητές πέσουν στο νερό, ιερείς, ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, μέλη της διοίκησης, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, άφησαν λευκά περιστέρια να πετάξουν ελεύθερα στον ουρανό, σύμβολα της φώτισης, της πίστης και της ειρήνης.

Αμέσως μετά, περίπου 20 γενναίοι νεαροί κολυμβητές τίμησαν το έθιμο, με τον Σταύρο Πετρίδη, φοιτητή των ΤΕΦΑΑ από τις Συκιές, να αναδεικνύεται ο τυχερός του 2014.

Ευχές για πνευματική φώτιση, υγεία και μια καλή χρονιά για όλους, έδωσαν οι ιερείς και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ενώ την τελετή συνόδευσε μουσικά η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ