2014-01-30 04:19:09
Φωτογραφία για Κιλκίς: Ποινή φυλάκισης σε αγρότες
Ποινές φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή επέβαλε το μονομελές πλημμελειοδικείο Κιλκίς σε πέντε αγρότες της περιοχής σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί δικογραφία κατά τη διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων του 2009.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Μακεδονία" στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν συνολικά επτά αγρότες, στους οποίους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Οι κατηγορούμενοι είχαν ενεργό δράση στα συλλαλητήρια που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2009 και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορούσε την παρουσία τους σε μπλόκο στον τελωνειακό σταθμό των Ευζώνων.

Κατά τη διάρκεια της δίκης σύμφωνα με το thestival πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο του ειρηνοδικείου Πολυκάστρου, στην οποία παραβρέθηκε και η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχους τους πέντε από τους κατηγορούμενους, επιβάλλοντας την ποινή φυλάκισης των τεσσάρων μηνών με αναστολή, ενώ έκρινε αθώους του υπόλοιπους δύο κατηγορούμενους.

Οι πέντε καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και όπως έγινε γνωστό θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Στο πλευρό τους «μέχρι την πλήρη δικαίωση», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, βρέθηκε η διοίκηση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ