2012-04-18 01:15:08
Φωτογραφία για Οι ευχές των πολιτικών για το Πάσχα. Έξυπνες ή ατυχείς, όμως όλες με e-mail!
Παπαρούνες, συγκρουόμενα… αυγά, κεριά, άγιες εικόνες αλλά και μία φωτογραφία ανφάς, επιστράτευσαν, δώδεκα πρώην βουλευτές και δύο πρώην Υπουργοί - νυν υποψήφιοι - προκειμένου να ευχηθούν για τις άγιες ημέρες του Πάσχα σε... δημοσιογράφους και ψηφοφόρους. 

Μέσω e-mail βεβαίως βεβαίως, όπως άλλωστε επιτάσσει η λιτότητα των τελευταίων ετών.

Οι έξι είναι του ΠΑΣΟΚ, άλλοι έξι της ΝΔ, μία πρώην γαλάζια νυν Ανεξάρτητη Ελληνίδα κι ένας πρώην πράσινος, μετέπειτα ανεξάρτητος κι εν τέλει πορτοκαλοκοκκινοκίτρινος, βλέπετε ΣΥΡΙΖΑ.

Οι υπόλοιποι 286 αναζητούνται σε εκκλησιές, πλατείες, καφενεία, βουνά, ραχούλες κι όπου αλλού χρειάστηκε να... σκαρφαλώσουν τώρα που κληρώνει, προκειμένου να διασφαλίσουν την επανεκλογή τους, αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο σε αυτή την ιδιόμορφη εκλογική αναμέτρηση.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στις αποχρώσεις του μωβ ευχήθηκε ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σε ένα απέραντο λιβάδι με κόκκινες παπαρούνες μας μετέφερε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης.


«Με περίσκεψη και αυτοκριτική για το σήμερα, με ελπίδα υπευθυνότητα και δημιουργικότητα για το αύριο»ευχήθηκε καλό Πάσχα ο Παντελής Ασπραδάκης, «να φέρει το άγιο φως της Ανάστασης σε όλους μας αγάπη, ελπίδα κι αισιοδοξία», ευχήθηκε ο Γιώργος Αρβανιτίδης.

Από τις πλέον σεμνές ευχές εκείνη της Χαράς Κεφαλίδου που έστειλε ένα απλό μήνυμα για «υγεία, οικογενειακή γαλήνη και θεία φώτιση» με χαμογελαστή φωτογραφία ταυτότητας αντί πασχαλινής κάρτας, διότι εκλογές έρχονται μην ξεχνιόμαστε, ευχήθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου «το φως της αναστάσεως να γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη, υπομονή κι ελπίδα».

Από την πλευρά της ΝΔ, παρεμφερείς εικόνες της ανάστασης και το ίδιο ακριβώς μήνυμα, λες κι είχαν συνεννοηθεί επ’ αυτού, επέλεξαν οι Κωνσταντίνος Τζαβάρας κι Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. Με φόντο τον Ιησού στο όρος των Ελαιών και την επισήμανση ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες η πατρίδα μας έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την ελπίδα και την αγάπη», ευχήθηκε η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ένα πιάτο με πολύχρωμα αυγά κι ευχές για υγεία, δύναμη, χαρά και δημιουργικότητα επέλεξε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Σοκολατένιο αυγό για ολίγη γλύκα ήταν η επιλογή του Πάνου Παναγιωτόπουλου, ολοσέλιδη επιστολή γραμμένη στην… πένα, με ιστορικές αναφορές και κεντρικό μήνυμα «να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για το πέρασμα της κρίσης» και να βουλώσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες όπως ο προγονικός ήρωας μας Οδυσσέας», ήταν ο τρόπος που επέλεξε να επικοινωνήσει με τον κόσμο του ο Βύρων Πολύδωρας.

Αισθητικά τουλάχιστον ατυχής ήταν η επιλογή της Έλενας Κουντουρά να παρομοιάσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες με το… καλό αυγό που σπάει το φθαρμένο του μνημονίου, των τοκογλύφων, της συγκυβέρνησης, της τρόικας, του Φούχτελ κ.α.( μακρύς ο κατάλογος) και σύνθημα «Σπάστους όλους».

Τέλος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με μία πασχαλιάτικη κάρτα στις αποχρώσεις του κόκκινου, ευχήθηκε «το αναστάσιμο μήνυμα να μπολιάσει την σκέψη μας για μία αναγκαία ανατροπή».briefingnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ