2014-02-05 16:09:35
Φωτογραφία για Στο αρχείο η εισαγγελική έρευνα για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ
Δικαστικές πηγές απαντούν σε σχετικό δημοσίευμα των Financial TimesΣτο αρχείο έχει τεθεί η έρευνα που διενέργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς σχετικά με καταγγελίες για την πώλησης του ΟΠΑΠ, ξεκαθάρισαν σήμερα Τετάρτη δικαστικές πηγές, σχολιάζοντας δημοσίευμα των Financial Times.

Μετά από την εξέταση της υπόθεσης ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς, Ιωάννης Σέβης, έκρινε πως δεν προέκυψαν αξιόποινες πράξεις που να συνδέονται με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Ο εισαγγελέας εξέτασε αν το τίμημα της πώλησης ήταν εύλογο και αν υπήρξαν παρατυπίες στη διαδικασία.

Από την έρευνά του δεν προέκυψαν ούτε αξιόποινες πράξεις ούτε στοιχεία ικανά για να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση. Έτσι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Το δημοσίευμα των Financial Times

Έρευνα για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ διενεργεί σύμφωνα με τους Financial Times η Εισαγγελία Αθηνών, εστιάζοντας σε θέματα διαφάνειας.


Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης διενεργεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έρευνα σχετική με την πώληση στην κοινοπραξία της Emma Delta του 33% του ΟΠΑΠ επικεντρώνοντας στους χειρισμούς που προηγήθηκαν της αποκρατικοποίησης και συγκεκριμένα σε θέματα διαφάνειας, διακυβέρνησης και ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων.

Σημειώνεται πως η αποκρατικοποίηση της ΟΠΑΠ ΑΕ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 με τη μεταβίβαση του 33% του μετοχικού της κεφαλαίου στην EMMA DELTA HELLENIC HOLDINGS LIMITED και την είσπραξη από το ΤΑΙΠΕΔ του προβλεπόμενου από τη σύμβαση ποσού των 622 εκατ. ευρώ (το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να εισπράξει επιπλέον ποσό ύψους 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις).
BHMA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ