2014-02-07 12:10:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Έφυγε από την ζωή ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καλλέργης
Σε ηλικία 69 ετών έφυγε σήμερα από την ζωή ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καλλέργης.

Ο Κωνσταντίνος Καλλέργης ήταν πρωτοπόρος Ελληνας επιχειρηματίας στο χώρο των χωματουργικών εργασιών και των κατασκευών. Απέκτησε συνεργασία με εταιρίες κολοσσούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας με τα μηχανήματά του την κατασκευή έργων.

Γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα και σε ηλικία 14 ετών μετανάστευσε στην Ολλανδία όπου εργάστηκε ως ηλεκτροσυγκολλητής σε ανθρακωρυχείο και παράλληλα πήγαινε στο σχολείο.

Η επιχειρηματική του δράση ήταν πλούσια .Από… ηλεκτροσυγκολλητής στα ανθρακωρυχεία έφθασε να γίνει πλοιοκτήτης έχοντας, πολύ νέος, αποκτήσει δύο πλοία. Τα οποία πούλησε το 1976 όντας αποφασισμένος να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Ελλάδα.

Εδώ γνώρισε την Ειρήνη – Άρτεμις Δρε την οποία παντρεύτηκε και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, γνωστό επιχειρηματία, την Αγγελική και την Ελένη.

Ήταν ο πρώτος που εισήγαγε στη χώρα μας τα βαρέα χωματουργικά μηχανήματα και με σκληρή δουλειά πέτυχε να δημιουργήσει μια μεγάλη εταιρεία, κατορθώνοντας παράλληλα να κερδίσει τον σεβασμό προσώπων του επιχειρηματικού, κι όχι μόνο, χώρου από την Ελλάδα και άλλα κράτη.

Μάλιστα, υπήρξε ο πρώτος που εισήγαγε στη χώρα μας τα βαρέα χωματουργικά μηχανήματα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ