2014-02-12 02:02:49
Φωτογραφία για ΕΙΝΑΠ: Να αποσυρθούν άμεσα από τις πρόσθετες εφημερίες όλοι οι γιατροί
Προκλητική συμπεριφορά εγκληματικής εξαπάτησης από την πολιτεία προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όσον αφορά το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών διαπιστώνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς άμεσα να αποσυρθούν από τα προγράμματα εφημεριών όσον αφορά τις πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες με ανακοίνωση της την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.

Η ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει ότι αναφορικά με τις τακτικές εφημερίες σε πολλά νοσοκομεία συνεχίζονται οι οριζόντιες περικοπές μέρους των δεδουλευμένων, επειδή το σχετικό κονδύλιαπλά δεν επαρκεί. Αυτές οι περικοπές σύμφωνα με την Ένωση δεν πληρώνονται ποτέ και έμειναν έκπληκτοι όταν ότι για τις οφειλές από τις περικοπές του 2012, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τους απάντησε: «Είχαμε έτοιμα τα οφειλόμενα για να σας τα δώσουμε, αλλά πρόλαβε ο Σταϊκούρας και τα πήρε για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση».


Επίσης η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει πως , υπάρχουν περιπτώσεις που αφορούν τακτικές εφημερίες (όπως οι ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούσαν στα νοσοκομεία του ΙΚΑ που έκλεισαν και μετακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία) όπου οφείλονται πολλοί μήνες δεδουλευμένων εφημεριών.

«Σε κανένα νοσοκομείο στη χώρα δεν έχουν αποζημιωθεί οι γιατροί για τις τακτικές εφημερίες Δεκεμβρίου 2013 και Ιανουαρίου 2014. Μάλιστα, ενώ το κονδύλιο του Δεκεμβρίου 2013 ήταν εκταμιευμένο, το υπουργείο Οικονομικών το απέσυρε επικαλούμενο λήξη οικονομικού έτους στις 31/12/2013 και ακόμα δεν το έχει επανενεργοποιήσει» καταγγέλλει η Ένωση.

Πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες.

Στα μισά και πλέον νοσοκομεία της χώρας, οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν ότι συνεχίζεται «η τακτική της παράνομης παρακράτησης των δεδουλευμένων των νοσοκομειακών γιατρών από το Φεβρουάριο του 2013 ή και νωρίτερα. Το πρόσχημα είναι η απαράδεκτη στάση επιτρόπων (παρέδρων) του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αρνούνται να θεωρήσουν τα σχετικά εντάλματα. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι τόσο εξωφρενικά προσχηματικοί, που έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρούμε πως πρόκειται για συμπαιγνία των εμπλεκομένων υπουργείων Υγείας – Οικονομίας – Δικαιοσύνης, ώστε να παρακρατούνται τα δεδουλευμένα μας.»

Η ΕΙΝΑΠ καταλήγει στο συμπέρασμα πως «τα παραπάνω δείχνουν πως το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα», αν τελικά υπάρξει, θα είναι τελείως πλασματικό μέγεθος γιατί θα προκύψει από την παράνομη καταλήστευση οφειλομένων – εν προκειμένω για παράδειγμα των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών.»

«Καλούμε άμεσα όλους τους συναδέλφους να αποσυρθούν από τα προγράμματα εφημεριών όσον αφορά τις πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες.» κλείνει η ανακοίνωση
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ