2014-02-12 13:51:06
Φωτογραφία για Επιστολή διαμαρτυρίας προς Υπ. Παιδείας από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Πεύκων Θεσ/νίκης
ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΠΡΥΤΑΝΗ Α.Π.Θ.

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α.Π.Θ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Ένωση συλλόγων γονέων Πεύκων θεωρεί απαράδεκτη, αντισυνταγματική, αναχρονιστική και άκρως ρατσιστική την απόφαση του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. να μην δεχτεί στο τμήμα τον Αργύρη Κουμτζή , αριστούχο μαθητή της Γ’ Λυκείου Πεύκων επειδή είναι μαθητής ΑΜΕΑ με σοβαρό πρόβλημα όρασης.

Επιπλέον τα αντίστοιχα τμήματα των πανεπιστημίων Αθηνών και του Ιωαννίνων κάνουν δεκτό τον μαθητή, όμως η οικογένεια του μαθητή που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα όρασης διαμένει στη Θεσσαλονίκη.

Η αναχρονιστική αυτή απόφαση έχει την μορφή διάκρισης και παραβαίνει ολοκληρωτικά το Ελληνικό Σύνταγμα το οποίο ορίζει στο άρθρο 4 ότι «οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».


Ο ίδιος ο μαθητής καθώς και ο αδελφός του, επίσης ΑΜΕΑ με το ίδιο πρόβλημα, μαθητής της Β΄ Λυκείου Πεύκων Σεβαστός Κουμτζής, διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στα Μαθητικά και στη Φυσική έχοντας την παράλληλη στήριξη στο σχολείο τους και έχουν όνειρο τους να σπουδάσουν στην συγκεκριμένη σχολή.

Αυτούς λοιπόν τους μαθητές δεν τους στηρίζει η Πολιτεία, το υπουργείο και η σχολή του Α.Π.Θ., καθώς θα όφειλε να βρει λύση. Αλλά τους «τιμωρεί» για την αναπηρία τους αποκλείοντας τους από τη σχολή που επέλεξαν να φοιτήσουν.

Ζητάμε από τον Υπουργό, τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. και τον Πρόεδρο του τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. να επιληφθούν άμεσα του θέματος για τον μαθητή μας αλλά και όλους τους μαθητές που βρίσκονται ή θα βρεθούν στην θέση του Αργύρη, τηρώντας το αυτονόητο και δίνοντας του την δυνατότητα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΥΚΩΝ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ