2014-02-13 14:29:27
Φωτογραφία για Χαμός στη Βουλή με τον βουλευτή Αχαϊας της Χ.Α. Μιχάλη Αρβανίτη
Άναψαν τα αίματα στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο Δένδια για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η λέξη «λαθρομετανάστες» που χρησιμοποίησε εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων, προκάλεσε την ένσταση της Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΑ (Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) Αγγελική Αργυροπούλου – Χρυσοχοϊδου.

«Σεβαστείτε την ηλικία μου, το έργο μου, την εμπειρία 35 χρόνων να χρησιμοποιείτε εδώ μέσα την λέξη «λαθρομετανάστης». Μπορείτε να τους πείτε παράνομους μετανάστες, μετανάστες χωρίς χαρτιά, αλλά όχι λαθρομετανάστες» είπε η κ. Αργυροπούλου και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξανέστη.

«Ποια είσαι εσύ που θα μας πεις πως θα μιλάμε; Λαθραίοι είναι και με λαθραίο τρόπο μπήκαν» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Αρβανίτης.

«Να ανακληθεί στην τάξη ο συνάδελφος. Δεν επιτρέπεται να παριστάνει τον συμβουλάτορα της ελληνικής γλώσσας», αντέδρασε ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπύρος Λυκούδης.


«Άντε ρε. Ποιος είσαι εσύ που θα μας δώσεις μαθήματα;» ανταπάντησε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής.

«Με ενοχλεί ότι διακόψατε και με ενοχλεί ο έκδηλος ρατσισμός σας», πρόσθεσε ο κ. Λυκούδης.

Στην αίθουσα η ένταση συνεχίστηκε, ενώ ακούστηκαν και άλλες επικριτικές φωνές κατά της Χρυσής Αυγής, «Οι ρατσιστές δεν κρύβονται» φώναξε κάποιος άλλος βουλευτής, ενώ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι επιχείρησε να επιστρατεύσει το χιούμορ… «Παρακαλώ, ησυχία. Να παρέμβει η αστυνομία των… συνδικαλιστών», είπε.

Με τη θέση της κ. Αργυροπούλου συντάχθηκε και η εκπρόσωπος του Κέντρου Συμπαράστασης Παλινοστούντων Μεταναστών Ευθαλία Παππά, σημειώνοντας πως «είμαστε κάθετα; αντίθετοι στο σημειολογικό απαξιωτικό όρο «λαθρομετανάστης» που παραπέμπει σε ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς».

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ