2014-02-13 15:07:26
Φωτογραφία για Ο Πούτιν υποστηρίζει τον στρατάρχη Σίσι για την προεδρία στην Αίγυπτο
Ο αιγύπτιος αξιωματικός βρίσκεται στην Μόσχα για συμφωνία εμπορίου όπλων

O πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον στρατάρχη Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι ( Πηγή: (ΕΡΑ))

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του στρατάρχη Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι για την προεδρία της Αιγύπτου, στη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα με τον ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου, ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του.

«Γνωρίζω ότι αποφασίσατε να υποβάλετε υποψηφιότητα για την προεδρία στην Αίγυπτο. Σάς εύχομαι καλή επιτυχία» τόνισε ο Πούτιν στον στρατάρχη Σίσι, όπως μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες μετά τις εκλογές.

Στις 27 Ιανουαρίου, το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων, το κορυφαίο στρατιωτικό όργανο της Αιγύπτου, ενέκρινε την υποψηφιότητα του Αλ Σίσι για την προεδρία, ωστόσο δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την αιγυπτιακή πλευρά.


Ο αρχηγός των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται στη Μόσχα μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Ναμπίλ Φάχμι, προκειμένου να επιτύχει συμφωνία 2 δισ. δολαρίων με τη Μόσχα για εμπόριο όπλων, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να «παγώσουν» μέρος της στρατιωτικής βοήθειας στην Αίγυπτο, εξαιτίας της ανατροπής του Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι δυο αιγύπτιοι αξιωματούχοι είχαν συνομιλίες νωρίτερα την Πέμπτη με τον ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ