2014-02-14 13:17:15
Φωτογραφία για Έκδοση 500L Beats και νέα γκάμα 500L 2014: οι νέες προσθήκες στην οικογένεια 500
- Επίσημη παρουσίαση του 500L Beats Special Series: μίγμα από κορυφαία τεχνολογία και αστική εμφάνιση

- Νέα γκάμα του Fiat 500L για το 2014: εξορθολογισμός των προσφορών και νέα χαρακτηριστικά του προϊόντος, όπως το ολοκαίνουργιο Venezia Blue, νέα υλικά και νέες επιλογές στα έξτρα

- Τα αξεσουάρ Mopar® για τις νέες εκδόσεις

- Το 2013 στην Ευρώπη, η γκάμα του 500L κατέκτησε σε λίγους μόλις μήνες κορυφαίο μερίδιο στην κατηγορία του, με 17.2%.

Η Fiat παρουσιάζει τη νέα ειδική έκδοση 500L Beats EditionTM και τη νέα γκάμα του Fiat 500L για το 2014, προσφέροντας νέα χρώματα, υλικά στο εσωτερικό και νέες επιλογές για νέα μέλη της οικογένειας 500. Επιπλέον, το ξεκίνημα του 2014 επιβεβαιώνει τη διεύρυνση της γκάμας με τον κινητήρα 120 HP 1.4 T-Jet για το 500L. Οι σημαντικές εξελίξεις θα εδραιώσουν σίγουρα την επιτυχία της γκάμας 500 -500L, 500L Trekking και 500L Living- που 2013 στην Ευρώπη κατέκτησε σε λίγους μόλις μήνες κορυφαίο μερίδιο στην κατηγορία της, με 17,2%.


Fiat 500L Beats EditionTM

Αν οι ειδικές εκδόσεις του εμβληματικού 500 είναι συνώνυμο της λέξης «μόδα», οι ειδικές εκδόσεις του 500L ξεκινούν από τον κόσμο της τεχνολογίας, ο οποίος σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Fiat, οφείλει να συνδυάζει κορυφαία χαρακτηριστικά με ευκολία στη χρήση, για να κάνει την καθημερινότητα πιο απλή και πιο διασκεδαστική.

Το Fiat 500L Beats EditionTM προσφέρει ένα ηχοσύστημα το οποίο φέρνει την επανάσταση στην εμπειρία της μουσικής μέσα στο αυτοκίνητο. Ο θρυλικός καλλιτέχνης και παραγωγός δίσκων Dr. Dre και ο πρόεδρος της Interscope Geffen A&M Records και παραγωγός Jimmy Iovine, δούλεψαν στενά με τους μηχανικούς ήχου του Fiat Group για να εξελίξουν αυτή την επανάσταση. Το αποτέλεσμα είναι ένας έξοχος ήχος που προσφέρει συγκινήσεις στον οδηγό και στους επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα, το BeatsAudioTM system διαθέτει συνολική ισχύ 520 W , διαιρούμενη μεταξύ δύο ηχείων mid-woofer 80 W (Ø 165 mm) που είναι τοποθετημένα στο χαμηλότερο σημείο των εμπρός θυρών, δυο tweeter 40 W (Ø 38 mm) τοποθετημένα στο πάνω μέρος των θυρών, δυο full-range 60 W (Ø 165 mm) ηχεία στις πίσω πόρτες και ενός subwoofer 80 + 80 W (Ø 165 mm) στο χώρο αποσκευών -τοποθετημένο στη θέση της ρεζέρβας ώστε να μην επηρεάζει το χώρο αποσκευών- το οποίο εξασφαλίζει δυνατά μπάσα και μεγιστοποιεί την ακουστική στο αυτοκίνητο για όλα τα γούστα μουσικής, από hip hop ως soul. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα που εξασφαλίζει μία ακουστική εμπειρία με ήχο υψηλής ποιότητας, που μόνο δύο ειδικοί της μουσικής σαν τους Dr. Dre and Iovine θα μπορούσαν να πετύχουν.

Εξωτερικά, το Fiat 500L Beats EditionTM ξεχωρίζει με μία διχρωμία, που διανθίζεται κομψά με σατινέ πινελιές χρωμίου. Το ίδιο στιλ συναντάται και στο εσωτερικό, και πιο ειδικά στο περιβάλλον "total black" με το ύφασμα και οικολογικό μαύρο δέρμα και τις κόκκινες ραφές.

Το Fiat 500L Beats EditionTM προσφέρεται στάνταρ με το έξυπνο σύστημα μπροστινής κίνησης με την τεχνολογία Traction+, που μαζί με τα -επίσης- στάνταρ- λάστιχα εκτός δρόμου (M+S), βελτιώνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης. Στην Ελληνική αγορά, θα διατίθεται μόνο με τον κινητήρα πετρελαίου 1.6 MTJ 105hp.

Γκάμα του 2014 για το Fiat 500L

Για την παρουσίαση του νέου Fiat 500L Beats EditionTM το 500L αναβαθμίζει τη γκάμα του με νέα προϊοντικά χαρακτηριστικά, όπως την ολοκαίνουργια Venezia Blue μεταλλική βαφή αμαξώματος και νέα υλικά και δέρματα στο εσωτερικό, καθώς και νέα εξοπλιστικά πακέτα που αυξάνουν τις επιλογές.

Νέος 120 HP 1.4 T-Jet

Η οικογένεια 500L δέχεται τώρα τον εξαιρετικό κινητήρα 1.4 T-Jet 120 HP. Χαρακτηρίζεται για την αξιοπιστία του, το μικρό μέγεθος και την εξαιρετική ισορροπία μεταξύ ενθουσιώδους οδήγησης και χαμηλού κόστους χρήσης. Πρόκειται για έναν κινητήρα που προσφέρει στον οδηγό του εξαιρετικές επιδόσεις, πνεύμα γρήγορης οδήγησης και αυτά σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση βενζίνης, δημιουργώντας ένα έξοχο πακέτο που αναβαθμίζει πολύ σημαντικά τα χαρακτηριστικά που προσφέρει το αυτοκίνητο και δικαιώνει τους καταναλωτές που το επέλεξαν για τη ζωντάνια του, τη σχεδίασή του, τους χώρους του, την ευελιξία του, τη φιλικότητά του και το πνεύμα του.

Ο κινητήρας αυτός συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας Fire και με την βοήθεια του υπερτροφοδότη καταφέρνει να συγκινεί όλους τους απαιτητικούς οδηγούς με την απόλαυση της οδήγησης και την οικονομία που προσφέρει. Σήμερα, οι περισσότεροι από 500.000 υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες Fire που έχουν κατασκευαστεί επιβεβαιώνουν την επιτυχία μιας τεχνολογικής επιλογής που έγινε σημείο αναφοράς σε όλες τις αγορές και σε κάθε είδους χρήση. Στον 1.4 T-Jet , η τεχνολογία Fire συνδυάζει την υπερτροφοδότηση με τη δυνατότητα για εξαιρετικές επιδόσεις ακόμη και από πολύ χαμηλές στροφές (η ροπή για παράδειγμα είναι 215 Nm στις 2500 στροφές) χωρίς το ενοχλητικό αλλά συνηθισμένο φαινόμενο της υστέρησης απόκρισης που παρουσιάζουν αυτού του τύπου οι κινητήρες. Με αυτόν τον τρόπο η συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι ίδια με εκείνη ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ατμοσφαιρικό κινητήρα μεγαλύτερης χωρητικότητας, έχοντας φυσικά το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης οικονομίας καυσίμου την οποία πετυχαίνει ο 1.4 T-Jet χάρη στην πιο αποδοτική λειτουργία του.

Πιο συγκεκριμένα, ο βενζινοκινητήρας 1.4 turbo παράγει μέγιστη ισχύ 120 ίππων (88 kW) στις 5000 στροφές και μέγιστη ροπή 215 Nm στις 2500 στροφές. Έτσι εξασφαλίζει υψηλή οδηγική ευελιξία, μειωμένη χρήση του κιβωτίου και πολύ καλή απόκριση. Γι' αυτό και οι επιδόσεις που πετυχαίνει είναι σπουδαίες: για παράδειγμα, το 500L έχει μέγιστη ταχύτητα 189 χλμ./ώρα και επιταχύνει από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 10,2''.

Συνδυασμένος με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ο κινητήρας αυτός είναι ιδανικός για όσους επιθυμούν ευελιξία στην κίνηση της πόλης, διατηρώντας στο ελάχιστο το κόστος χρήσης. Και φυσικά ο 1.4 T-Jet εκπληρώνει ήδη τις προδιαγραφές Euro 6 για τις εκπομπές ρύπων. Επιπρόσθετα, ο κινητήρας προσφέρει φανταστική αξιοπιστία και προγραμματισμένα σέρβις κάθε 30.000 χιλιόμετρα, χωρίς καμία περαιτέρω ανάγκη για ενδιάμεσα σέρβις.

Αποκλειστικά προϊόντα Mopar®

Κάνοντας το αυτοκίνητο σας μοναδικό, μπορείτε να το εξατομικεύσετε χάρη στην μεγάλη γκάμα των αποκλειστικών αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί από τη Mopar®, τη μάρκα αναφοράς της Fiat-Chrysler για τις υπηρεσίες, την εξυπηρέτηση πελατών και τα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ στην περιοχή Europe, Middle East and Africa (EMEA).

Η γκάμα του 500L στην κορυφή της Ευρώπης

Στην Ευρώπη, την περασμένη χρονιά η γκάμα του 500L κατέκτησε κορυφαίο μερίδιο στην κατηγορία της με ποσοστό 17,2% και μέσα σε λίγους μήνες. Στην κατηγορία του ήταν πρώτο στην Ιταλία με ποσοστό 40.9%.

Ένα μοντέλο που κερδίζει όλων των ειδών τους πελάτες, ανεξαρτήτως κουλτούρας και αναγκών, χάρη στις λύσεις που προσφέρει, όπως είναι η λειτουργικότητα, οι εσωτερικοί χώροι, η ευελιξία, αλλά και κάτι περισσότερ: είναι το μόνο αυτοκίνητο στην κατηγορία αυτή που εμπεριέχει ένα "εσωτερικό 500", στο βαθμό που περισσότεροι από το 40% των αγοραστών προτιμούν τις πλούσιες εκδόσεις, αυτές με διχρωμία και εξοπλισμό που συνηθίζεται σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Και δεν είναι μόνο αυτά. Το 500L Trekking, το πιο "cool" μοντέλο της γκάμας, σήμερα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 15% των συνολικών πωλήσεων.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ