2014-02-21 05:14:07
Φωτογραφία για News of the World: Αρχισε η δίκη της Brooks για τηλεφωνικές υποκλοπές
Ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της δημοσιογράφου Rebekah Brooks που εργαζόταν στον Ομιλο ΜΜΕ του Rupert Murdoch και είναι αντιμέτωπη μεταξύ άλλων με την κατηγορία των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Όλα ξεκίνησαν όταν η εφημερίδα Guardian αποκάλυψε πως η News of the World είχε υποκλέψει το 2002 τις τηλεφωνικές συνομιλίες της 13χρονης Milly Dowler, η οποία είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στο Surrey.

Η υπόθεση αυτή οδήγησε σε παραίτηση της Rebekah Brooks από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στον όμιλο News International του Rupert Murdoch.

To σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές σταμάτησε την ανοδική πορεία της 43χρονης, η οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως γραμματέας στην News of the World. Δύο ημέρες μετά την παραίτηση της η Μητροπολιτική αστυνομία την συνέλαβε.

Δίνοντας σήμερα στοιχεία για πρώτη φορά για τις υποκλοπές- στην δίκη που είναι εν εξελίξει- η Brooks περιγράφει μία από τις πρώτες συναντήσεις της με τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης όταν ήταν βοηθός αρχισυντάκτης της News of the World.


"Ο Murdoch μου είπε χαρακτηριστικά «κράτα το κεφάλι σου, χαμηλά» είπε στο δικαστήριο. "Ο Μεγιστάνας τηλεφωνούσε πάντα στους συντάκτες της Sunday Times και News of the World ακόμα και τα Σαββατοκύριακο, από όπου κι αν ήταν στον κόσμο, συνέχισε η Brooks.

«Είχε εμμονή με τις ειδήσεις» είπε η Brooks, αφήνοντας προφανώς υποννούμενα, πως ο Μεγιστάνας ήταν αυτός που ήθελε να ξέρει τα πάντα, ακόμα και τι συμβαίνει στα ΜΜΕ του ανταγωνισμού.

«Θυμάμαι την έντονη αντίδρασή του όταν του είπα πως ήθελα να μου κάνουν συνέντευξη. Εγινε έξαλλος. Γενικά δεν του άρεσε οι συντάκτες στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση να λένε στον «αέρα» την γνώμη τους» πρόσθεσε στην μαρτυρία της η Brooks.

Eπιπλέον, ισχυρίζεται πως οι υποκλοπές γινόντουσαν από άλλο γραφείο και όχι από την ίδια. Περιέγραψε ένα περιστατικό, με υπενθύμιση τηλεφωνήματος του Τόνι Μπλερ προς την ίδια, ισχυριζόμενη πως εκείνη δεν έλαβε ποτέ το συγκεκριμένο τηλεφώνημα.

Ηταν βέβαια η εποχή που ο πρώην σύντροφός της, την είχε γνωρίσει τον κ. Μπλερ και στη σύζυγό του, ενώ παράλληλα «κάλυπτε» πολλές υποθέσεις επωνύμων.

Μίλησε και για την σχέση της με τον πρώην πρόεδρο των Διεθνών Ειδήσεων του Ομίλου Les Hinton.

Επίσης είπε πως δεν είχε φιλίες στον Ομιλο, γιατί ο ανταγωνισμός μεταξύ των συναδέλφων ήταν μεγάλος.

Η Brooks αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία, τηλεφωνικές υποκλοπές και δωροδοκία. Εκείνη αρνείται όλες τις κατηγορίες. Η δίκη συνεχίζεται. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ