2012-04-19 09:03:24
Φωτογραφία για Σε... ευρωεκλογές εξελίσσονται οι εθνικές εκλογές
Έντονη ανησυχία επικρατεί σε Συγγρού και Ιπποκράτους, καθώς 16 ημέρες πριν τις κάλπες όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως η ρευστότητα και ο κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος εξακολουθεί να παραμένει το κυρίαρχο στοιχείο της προεκλογικής περιόδου. Οι εθνικές εκλογές, όπως όλα δείχνουν, θα μετατραπούν σε…ευρωεκλογές, με τα μεγάλα κόμματα να κινδυνεύουν με μεγάλη πτώση των ποσοστών τους και τα μικρά να ενισχύονται και να εκπροσωπούνται κοινοβουλευτικά, με την οκτακομματική, ακόμα τη δεκακομματική Βουλή να μην αποτελεί πλέον έκπληξη!

Τα κομματικά επιτελεία δείχνουν να βρίσκονται σε έντονο προβληματισμό, αφού τα διλήμματά τους για πρώτη φορά μετεκλογικά δεν αποδίδουν, ενώ η οξύτατη πόλωση (όποτε επιχειρείται να προωθηθεί) κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, αφού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκυβερνούν, ενώ ενδέχεται να συγκυβερνήσουν και μετά τις κάλπες.

Τη ρευστότητα επιτείνει και η προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το σκάνδαλο του Άκη βλάπτει σαφώς πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, καθώς κυρίως εμποδίζει να επιστρέψει μέρος των αποστασιοποιημένων ψηφοφόρων του, εν συνεχεία όμως οδηγεί σε απόρριψη συνολικά της πολιτικής τάξης της χώρας ή οδηγεί σε ενίσχυση των άκρων και προς τις δυο κατευθύνσεις.


Παράλληλα, ακόμα και αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαθέτουν την επομένη των εκλογών την πολιτική νομιμοποίηση να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, το μεγάλο ερώτημα είναι αν η χώρα θα είναι κυβερνήσιμη, πολύ περισσότερο που η κατάσταση στην Ισπανία αναμένεται να οδηγήσει σε αποστασιοποίηση των εταίρων από το ελληνικό πρόβλημα.

Ήδη, πάντως, τα επιτελεία των δυο μεγάλων κομμάτων, αναζητούν διορθωτικές κινήσεις στη στρατηγική τους… 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ