2014-03-04 16:15:47
Φωτογραφία για Το debate Aρη-Γαβριήλ - Μηδενική ανοχή στην κοινωνική εξαθλίωση...   BINTEO...
«Οι πολίτες της Αθήνας πρέπει να έχουν υψηλές προσδοκίες από τον Δήμο.  

 

Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για τους κατοίκους» υποστήριξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο debate με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, στην... εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον real FM.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι «είναι στο δικό μας χέρι να φέρουμε ξανά στην ζωή μας την αισιοδοξία, την ελπίδα και την χαρά» και μπορούμε να το πετύχουμε «γιατί έχουμε τους πολίτες στο πλευρό μας». Θα επιδείξουμε «Μηδενική ανοχή στην κοινωνική εξαθλίωση» και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει ο δήμος της Αθήνας καμία ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, όπως το νερό και το ρεύμα.

Προέταξε τα δυνατά σημεία της δημοτικής παράταξης της Ανοιχτής Πόλης δίνοντας βαρύτητα στη εμπειρία των 8 χρόνων που διαθέτει και την καθημερινή παρουσία και τριβή με τα προβλήματα της πόλης.

Ο Γαβριήλ στο εμείς, ο Άρης στο εγώ


«Το κυριότερο όμως είναι», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών ότι: «πατάμε σε μια συλλογική εμπειρία και πιστεύουμε ότι τα προβλήματα είναι πολιτικά και πρέπει να έχουν πολιτικές λύσεις».

«Στις δημοτικές εκλογές δεν ψηφίζουμε διαχειριστή, ψηφίζουμε ποια πολιτική θέλουμε να ακολουθήσει ο Δήμος» είπε ο Γ. Σακελλαρίδης. Εξήγησε μάλιστα, ότι έχει σαφή γνώση των προβλημάτων της πόλης πόσο μάλλον που είναι και η ειδικότητά ως οικονομολόγος, αλλά το κυριότερο είναι ότι υπάρχει συσσωρευμένη συλλογική εμπειρία.

«Ο Σπηλιωτόπουλος ψήφιζε και ο Καμίνης εφάρμοζε τους νόμους του Μνημονίου»

«Ο Σπηλιωτόπουλος ψήφιζε και ο Καμίνης εφάρμοζε τους νόμους του Μνημονίου» είπε ο Γ. Σακελλαρίδης θέτοντας την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης, τόνισε τις ευθύνες που φέρει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ως υπουργός της κυβέρνησης που «έχει ψηφίσει όλους τους νόμους για την πολιτική των περικοπών στην τοπική αυτοδιοίκηση». Η εικόνα μάλιστα που παρουσιάζει ο κος Σπηλιωτόπουλος, ότι «μας αφήνει το Μνημόνιο, είναι «μαγική» συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν είναι «απλά μια ξύλινη λέξη, έχει ανατρέψει τις ζωές όλων μας»

Απ' την άλλη πλευρά τόνισε ότι η Ανοιχτή Πόλη έχει συγκεκριμένο θετικό όραμα. «Δεν έχουμε χώρο για ιλουστρασιόν περιτυλίγματα της κατάστασης. Δεν έχουμε χώρο για ένα πρόγραμμα που φτιάχνουν επικοινωνιολόγοι». Αντίθετα, ανέπτυξε τις προτεραιότητες του προγράμματος της υποψηφιότητάς του για την πόλη της Αθήνας:

Κοινωνική Αλληλεγγύη. Πρώτη προτεραιότητα της Ανοιχτής πόλης είναι η κοινωνική αλληλεγγύη στην οποία υπάρχει μεγάλη πείρα από τις δράσεις αλληλεγγύης που διοργανώνει όλα αυτά τα χρόνια και «χωρίς μάλιστα να το διατυμπανίζουμε.» Είναι χαρακτηριστικό ότι «Η δημοτική αρχή Καμίνη βοηθάει λιγότερο, από τις ομάδες αλληλεγγύης που λειτουργούν στην Αθήνα από την Ανοιχτή Πόλη».

Αποκέντρωση Πολιτισμού. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην αποκέντρωση του πολιτισμού. Η δημιουργία πολιτιστικών κέντρων ως κύριος στόχος του προγράμματος θα δώσει έκφραση στους νέους ανθρώπους.

Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Ο Γ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι γνωρίζει καλύτερα τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της πόλης καθώς και το γιατί «βάζει λουκέτα ο κόσμος» Θα δοθεί έμφαση στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς και τα συνεργατικά εγχειρήματα ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση από τον δήμο του επιστημονικού προσωπικού (μηχανικούς, πληροφορικούς) που διαθέτει η χώρα και δυστυχώς φεύγει μαζικά στο εξωτερικό, γιατί μένει αναξιοποίητο και άνεργο.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι όσα λέει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος για την καθαριότητα μπορεί να ηχούν όμορφα, αλλά αποτελούν γενικότητες. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος του για την καθαριότητα είναι οι χιλιάδες απολύσεις που έχουν γίνει στον τομέα αυτό, στον Δήμο της Αθήνας ως αποτέλεσμα των περικοπών των πολιτικών του Μνημονίου που ο ίδιος κος Σπηλιωτόπουλος ψήφισε. «Η δική μου αποτελεσματικότητα δεν έχει μετρηθεί, αλλά ο κος Σπηλιωτόπουλος έχει ένα συγκεκριμένο πολιτικό παρελθόν» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ανέβασε τους τόνους επικρίνοντας τις αοριστολογίες του Άρη Σπηλιωτόπουλου τονίζοντας ότι οι πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων πρέπει να είναι ο βασικός πυρήνας των προγραμμάτων των υποψηφίων, «δεν μπορούμε να βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, δεν γράφουμε έκθεση ιδεών της Γ' Λυκείου»!

Στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών κατήγγειλε την επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρείται από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας που ο ίδιος μέσω των μνημονιακών περικοπών ψήφισε. «Δεν μιλήσαμε ενάντια στην αστυνόμευση, μιλήσαμε ενάντια στην αστυνομοκρατία» τονίζοντας ότι προτείνει την αποκέντρωση των αστυνομικών στις γειτονιές της Αθήνας και απαντώντας έτσι στο μοντέλο των πολλών και πάνοπλων αστυνομικών που προτείνει ο κος Σπηλιωτόπουλος.

Για την ανάπτυξη του τουρισμού έθεσε ως στόχο την παραμονή περισσότερων ημερών των τουριστών στην Αθήνα «και όχι μια βόλτα στην Ακρόπολη και την Πλάκα και να τρέχουν μετά στα νησιά». Η αξιοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων της πόλης είναι η ουσιαστική πρόταση, σε αυτή την κατεύθυνση και ανέφερε το παράδειγμα της Ακαδημίας Πλάτωνος με την οποία «κανείς δεν ασχολείται παρά μόνο ως real estate».
avgi.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ