2014-03-07 12:17:08
Φωτογραφία για Έργα υποδομής με ταυτόχρονη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του φαραγγιού των Μύλων
Tη σύμβαση για την ανάδειξη του Φαραγγιού των Μύλων υπέγραψε χθες ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης με τον ανάδοχο του έργου κ. Λέσση Σπύρο Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ- ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου με Προϋπολογισμό Μελέτης Υποέργου 1 410.000 € και Υποέργου 2 5.977,80 €. Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση στην περιοχή του Φαραγγιού των Μύλων θα εκτελεστούν έργα υποδομής για τη διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της περιοχής με ταυτόχρονη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του φαραγγιού.

Τα έργα αυτά αφορούν την:

α) Δημιουργία Κέντρου Πληροφόρησης

β) Δημιουργία εισόδων – εξόδων

γ) Δημιουργία χώρων υπαίθριου γεύματος

δ) Δημιουργία θέσεων θέας

ε) Αποκατάσταση Μονοπατιών και Δημιουργία δικτύου μονοπατιών - διαδρομών

στ) Την ενίσχυση του φυσικού πλούτου του φαραγγιού με κατάλληλες φυτεύσεις


ζ) Τη σήμανση με πινακίδες των μονοπατιών-διαδρομών, των σημείων επικινδυνότητας και των λοιπών έργων υποδομής

Επίσης προβλέπεται και η προμήθεια του αντίστοιχου έντυπου υλικού για την ανάδειξη και την προστασία του φαραγγιού

Στη διάρκεια της συνεργασίας του με τον ανάδοχο του έργου ο Δήμαρχος συζήτησε τις παραμέτρους του έργου, το οποίο συνιστά μια σημαντική παρέμβαση που χρειάζονταν η συγκεκριμένη περιοχή, φημισμένη  για το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της. Η δημιουργία ασφαλών διαδρομών με τη διάνοιξη νέων μονοπατιών, την αποκατάσταση των φθαρμένων λιθοδομών, την κατασκευή 8 ξύλινων  και οι επεμβάσεις που αναφέρονται παραπάνω, αναμφίβολα θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα του Φαραγγιού και θα το αναδείξουν με σεβασμό στο Περιβάλλον και τον επισκέπτη του.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Δασολόγο κ. Θανάση Καραθανάση, ο οποίος προσφέρθηκε από το Δήμο Αποκορώνου να επιβλέπει το έργο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει στην οργανική δύναμη του Δήμου μας αλλά ούτε και σε κανένα άλλο Δήμο του Ρεθύμνου, αντίστοιχη ειδικότητα.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ