2014-03-07 12:21:04
Φωτογραφία για «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ - Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης Πρωτογενών Οδοντιατρικών Αναγκών Παίδων Αθηνών»
Δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα προσφέρουν οι «Γιατροί του Κόσμου» στα πλαίσια του προγράμματος «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ» που πρόκειται να σταθεί δίπλα στους μαθητές 60 δημοτικών σχολείων της Αθήνας. Μαζί με μια άρτια σε εξοπλισμό κινητή οδοντιατρική μονάδα, οι εθελοντές γιατροί ελέγχουν τις στοματικές κοιλότητες των παιδιών και πραγματοποιούν φθοριώσεις σε 7.500 παιδιά της Αθήνας.

Σκοπός τους δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών, με τους παιδοδοντιάτρους να πραγματοποιούν δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και πρωτογενείς ελέγχους της στοματικής υγείας σε μικρούς μαθητές. Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα να παραπεμφθούν και να εξυπηρετηθούν τα παιδιά των οικογενειών που αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τη βασική περίθαλψη. Η παραπομπή για τις δυσκολότερες οδοντιατρικές περιπτώσεις πραγματοποιείται στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των ΓτΚ στο κέντρο της Αθήνας και στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων.


Το έργο «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ - Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης Πρωτογενών Οδοντιατρικών Αναγκών Παίδων Αθηνών», ανήκει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στηρίζεται στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και των «Γιατρών του Κόσμου» και υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων. Η κίνηση φιλοδοξεί να λάβει θεσμικό επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα με την προσέλκυση χορηγών και τη σταδιακή ενεργοποίηση περισσότερων μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης της σχολικής και επιστημονικής κοινότητας σε όλη την χώρα.

Οι Γιατροί του Κόσμου με αφορμή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ», που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών σε παιδιά της Αθήνας, θα δώσουν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο βιβλιοπωλείο Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα.
flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ