2014-03-10 09:02:08
Φωτογραφία για Δίχως τέλος η τραγική εξέλιξη του μοιραίου αεροσκάφους που αγνοείται
Με τα σενάρια για την τύχη του αγνοούμενου μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών να δίνουν και να παίρνουν, οι έρευνες για τον εντοπισμό του έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή τεσσάρων αεροσκαφών από το Βιετνάμ...

Τα βιετναμέζικα αεροσκάφη επιχείρησαν να διακριβώσουν την προέλευση αντικειμένων που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία είχε εντοπίσει χθες το βράδυ υδροπλάνο του Βιετνάμ σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από το βιετναμέζικο νησί Το Τσου.

«Το υδροπλάνο είχε τραβήξει φωτογραφία ενός αντικειμένου που θα μπορούσε να είναι το παράθυρο της εξόδου κινδύνου του αεροπλάνου. Ωστόσο, ήταν πολύ σκοτεινά εκείνη την ώρα και η φωτογραφία δεν ήταν πολύ καθαρή», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού του Βιετνάμ.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων για να συμμετάσχουν στις έρευνες στέλνει σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ η Κίνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.


Παράλληλα, ομάδα μαλαισιανών εμπειρογνωμόνων έλαβε σήμερα δείγματα από μία μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο βόρειο κρατίδιο Κελαντάν, για να διαπιστώσουν με εργαστηριακές εξετάσεις αν αυτή προέρχεται από το αγνοούμενο Μπόινγκ, μία διαδικασία που ωστόσο θα χρειαστεί περίπου δύο μέρες.

Όπως ανακοίνωσε αμερικανός αξιωματούχος του FBI, η υπηρεσία δεν έχει στείλει πράκτορές του στην Κουάλα Λουμπούρ, αλλά εκπρόσωποι από άλλες αμερικανικές υπηρεσίες -μεταξύ των οποίων και από την κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους, την Boeing- αναμένεται να φθάσουν σήμερα στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

Δεν αποκλείουν αεροπειρατεία

Ο αντιπρόεδρος της μαλαισιανής πολιτικής αεροπορίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν ανέφερε ότι οι αξιωματιούχοι δεν έχουν αποκλείσει και την πιθανότητα αεροπειρατίας ως αιτία για την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Οπως διευκρίνησε όλες οι αναφερθείσες ενδείξεις συντριμμιών από το αεροπλάνο στη θάλασσα του Βιετνάμ δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Οι συγγενείς των επιβατών που αγνοούνται δηλώνουν προετοιμασμένοι για το χειρότερο.

Οι αρχές της Μαλαισίας που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε από τα ραντάρ το Μπόινγκ της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια και είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο, ανακοίνωσαν ότι "παραμένουμε προβληματισμένοι" σχετικά με τις συνθήκες εξαφάνισης του Μπόινγκ και τόνισαν ότι οι αρχές του Βιετνάμ δεν επιβεβαίωσαν ότι εντόπισαν συντρίμμια του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ