2014-03-10 09:08:14
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη σχετικά με το παρεμπόριο που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη
Γράφω και κοινοποιώ αυτό τη μήνυμα σε διάφορους φορείς, γιατί μετά από επιστολή μου προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης έλαβα την απάντηση ότι μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, υπεύθυνο τμήμα για το παρόν θέμα είναι η Αστυνομία.

Ονομάζομαι ΤΒ, και είμαι έμπορος εδώ και 3 χρόνια, με 2 ηλεκτρονικά καταστήματα με αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας. Με λύπη μου παρατηρώ σε μόνιμη βάση, στις οδούς Τσιμισκή και Λεωφόρο Νίκης, αμέτρητους πάγκους από λαθρομετανάστες που πουλάνε κάθε είδους πράγματα. Εμένα προσωπικά με θίγει το ότι πολλοί απο αυτούς πουλάνε αξεσουάρ κινητών, σε πολύ χαμηλές τιμές. Και έρχομαι εγώ να ζητήσω μια υπεύθυνη και επώνυμη απάντηση.

Πώς μπορώ εγώ να ανταγωνιστώ τον λαθρέμπορο σε τιμή, όταν πληρώνω 23% ΦΠΑ και 36% φορολογία εισοδήματος; Τι μπορώ να κάνω για να μη βλέπω μήνα με τον μήνα τους τζίρους του καταστήματος μου να πέφτουν. Πόσο ηλίθιος μπορεί να νιώθω που το 2013 μόνο, πλήρωσα στο κράτος μου 10000? ΦΠΑ και ακόμα 10000? φόρο εισοδήματος; Γιατί λοιπόν η χώρα μου με ξεπληρώνει με τον να μην ενοχλεί καν αυτούς τους πλανόδιους και να κλέβουν τη δουλεία μου αφού μπορούν να πουλάνε κάτω από τη μισή τιμή που αναγκάζομαι να πουλήσω εγώ; Είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να γίνετε έλεγχος από τους ΤΟΣΟΥΣ αστυνομικούς που δεν έχουν πραγματικό αντικείμενο; Αν τους μάζευαν 2-3 φορές θα έβρισκαν το θάρρος να ξαναβγούν; Κι αν είναι έτσι, τι με εμποδίζει να βγάλω κι εγώ ένα πάγκο στην νέα παραλία και να πουλάω μαύρα; Γιατί αν σε μένα γίνει έλεγχος από την εφορία και λείπει έστω ΜΙΑ απόδειξη, θα με σύρουν στα δικαστήρια φορώντας χειροπέδες.

Ενδεικτικά ανεβάζω φωτογραφίες από μια βόλτα στην παραλία Κυριακή μεσημέρι που μέτρησα 16 πάγκους με αξεσουάρ κινητών, χωρίς να μετράω όλα τα άλλα (παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα κτλ κτλ)

Δώστε μας λοιπόν ένα κίνητρο να μείνουμε στη χώρα, και με τις δυνάμεις μας να κάνουμε επιχειρήσεις νόμιμες και υγιείς.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ