2014-03-10 20:49:06
Φωτογραφία για Τη γυναίκα για τη σημαντική προσφορά της στο κοινωνικό γίγνεσθαι τίμησε ο Δήμος Αμαρουσίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας
Στο «πρόσωπο» τεσσάρων γυναικών ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τη γυναίκα για τη σημαντική προσφορά της στην κοινωνία και στο θεσμό της οικογένειας, διοργανώνοντας ειδική εκδήλωση με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με θέμα:« Η γυναίκα του χθες … συναντά τη γυναίκα του σήμερα».

Στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στους αγώνες και τη δράση των γυναικών από τις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για την καθιέρωσή τους ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, έως και σήμερα που ο προβληματισμός είναι έκδηλος πάνω στη θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο.

«Στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, τα κυριότερα αιτήματα των γυναικών αφορούν στις ανάγκες τους για περισσότερες ευκαιρίες στην επαγγελματική κατάρτιση, για ισότιμη συμμετοχή τους στις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και για μεγαλύτερη πρόσβαση στα Κέντρα Λήψης των αποφάσεων. Τα υψηλά ποσοστά γυναικείας ανεργίας, η άνιση μισθολογική μεταχείριση, το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης της εργαζόμενης μητέρας και η  περιορισμένη συμμετοχή των γυναικών σε πολιτικά και διοικητικά αξιώματα, αποτελούν θέματα που εκκρεμούν και χρίζουν αντιμετώπισης από πολλές κοινωνίες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική.


Σε λιγότερο προοδευτικές κοινωνίες, οι ανάγκες των γυναικών αφορούν δυστυχώς ακόμη πιο στοιχειώδη δικαιώματα, αγγίζοντας ακόμα και αυτή την ίδια την επιβίωση, αλλά και τη μόρφωση, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και την αντιμετώπιση τους ως ισότιμα και ισάξια μέλη της κοινότητας.»

               

«Το βέβαιο -σημείωσε ο κος Πατούλης- είναι ότι ο αγώνας για διεκδίκηση της αυτονόητης θέσης της γυναίκας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης πρέπει να είναι διαρκής. Οι αξιομάχες γυναίκες είναι πάντοτε όφελος, όχι μόνο για γυναικείο κίνημα, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας μας.»          

Ακολούθως, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στην κα Αικατερίνη Δασκαλάκη για την προσφορά της στην ενίσχυση της γυναίκας στην κοινωνία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κα Δασκαλάκη έχει διατελέσει 4 τετραετίες Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, 1 τετραετία Νομαρχιακή Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου, μέλος Δ.Σ. Σώματος Ελλήνων Οδηγών, μέλος του Δ.Σ. Λυκείου Ελληνίδων και μέλος της Επιτροπής για τις ανύπαντρες μητέρες και τις εκδιδόμενες γυναίκες. Επίσης είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Πανελληνίου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού.    

Επίσης, για την προσφορά τους στο θεσμό της οικογένειας και στην κοινωνία βραβεύτηκαν με τιμητική πλακέτα:

- Η Εβίτα Ζέρβα, μητέρα πέντε παιδιών, Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά και εργαζόμενη ως Διοικητική Υπάλληλος στον Όμιλο ΙΑΣΩ.

Τη τιμητική διάκριση, λόγω κωλύματος παρέλαβε η  κόρης της Σοφία, φοιτήτρια στο Τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας του ΤΕΙ Αθήνας.

- Η κα Ευανθία Κατσίπη, μητέρα δέκα παιδιών, σύζυγος του π. Χρήστου,   εργαζόμενη στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αμαρουσίου.

- Η κα Σοφία Κοντοπούλου, μητέρα τεσσάρων παιδιών, πρώην Γυμνασιάρχης 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Σωματείου «Αμαρυσία Εστία» και εθελόντρια στα ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, όπου διδάσκει Ελληνικά και Γαλλικά.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά, με τραγούδια αφιερωμένα στο ρόλο της γυναίκας μέσα στο χρόνο, οι καλλιτέχνες Κωστής Χρήστου, Λιζέτα Νικολάου, Ελένη Φιλίνη και Κώστας Σκόνδρας με τη συνοδεία της ορχήστρας του Άγγελου Καλαβρυτινού.          

Την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού και η Δημοτική Σύμβουλος, Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού κα Ελένη Λέκκα.  

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Δημήτρης Σμυρνής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Ιωάννου, Δημήτρης Καρλαύτης, καθώς και εκπρόσωποι γυναικείων συλλόγων και φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.                  
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΚΤΙΕΙ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΚΥΡΓΙΑΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΚΤΙΕΙ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΚΥΡΓΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ